Na 11.Obrničkom sajmu Istre predstavile se i tvrtke sa područja Labinštine

Na 11.Obrničkom sajmu Istre predstavile se i tvrtke sa područja Labinštine

5.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na pulskoj Karolini, u razdoblju od 2. do 5. listopada održana 11. Obrtnički sajam Istre, najznačajnija sajamska manifestacija u regiji. Organizatori ovogodišnjeg sajma su Obrtnička komora Istre, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula.

 

Na 2.000 m2 natkrivenog i oko 500 m2 otkrivenog izložbenog prostora nastupilo je 178 izlagača, od čega su 93 obrta, 30 poduzeća, dvije škole, 16 samostalnih poduzetnika iz Slovenije, 23 komore i udruženja, 10 inovatora i drugi.


Od ukupnog broja izlagača, njih 111 su proizvođači te su na ovogodišnjem sajmu nastupila 48 novih izlagača.
Otvorenje sajma bilo je  u četvrtak, 2. listopada  a od značajnih popratnih događanja važno je spomenuti Reviju vjenčanica, u organizaciji Ceha frizera i kozmetičara Obrtničke komore Istre, koja je održana u petak, 3. listopada.

 


 

Izlagači sa Labinštine: Derossi Metali,   Inoplast , Masimo Jenkel, Modis(Potpićan) i Udruženje obrtnika Labin.

Danas, završnog dana sajma dodijeljene su nagrade najuspješnijim izlagačima.

Priznanje za uspješnu sajamsku prezentaciju dobili su Obrtnička komora Primorsko goranske županije, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula i udruženje obrtnika Buzet. Priznanje za oblikovanje proizvoda je dobio drvorezbarski obrt «Maričić» iz Nove Gradiške, vl. Anton Marčić. Priznanje za najbolji proizvod su dobili tesarski obrt «Dil Starešinčić», Karlovac, vl. Zlatko Starešinčić za vrtnu garnituru sa sjenicom, zatim, ugostiteljski i proizvodni obrt «Milena», Višnjan, vl. Milena Stefanov za razne vrste bakalara, te obrt za trgovinu i izradu ukrasnih predmeta «Školjkica», Pojatno, vl. Denisa Pastule za izradu svijeća. (Regional)

 

 

11.Obrtnički sajam Istra obrti sajam izlaganja gospodarstvo Inoplast Modis Masimo Jenkel Udruženje obrtnika Derossi Metali