Muškarcu iz Labina opozvana uvjetna osuda jer je počinio novo kazneno djelo: Za krađu torbe iz prtljažnika dobio osam mjeseci zatvora

Muškarcu iz Labina opozvana uvjetna osuda jer je počinio novo kazneno djelo: Za krađu torbe iz prtljažnika dobio osam mjeseci zatvora

9.12.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Haris B. (42) iz Labina nepravomoćnom je presudom Denisa Heka, suca Općinskog suda u Labinu zbog teške krađe kažnjen s osam mjeseci zatvora. Međutim, kako je nedjelo počinio za vrijeme dvogodišnjeg roka provjeravanja, jer je ranije za jednu tešku krađu bio kažnjen uvjetnom osudom na deset mjeseci zatvora, tako je sudac Hek opozvao tu osudu i 42-godišnjaku izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu i pet mjeseci.

Krao usred dana

        Okrivljeni Haris B. je na suđenju priznao da je 15. veljače oko 12.25 sati na parkiralištu u ulici Matka Laginje u Labinu počinio tešku krađu. On je, s ciljem da protupravno prisvoji stvari koje mu ne pripadaju, došao do vozila marke Peugeot 208, pulskih oznaka, u vlasništvu L. Č. i, dok je ona sjedala za volan, otvorio otključana vrata stražnjeg prtljažnika te uzeo žensku torbicu u kojoj se nalazio kožni ženski novčanik s 200 kuna. Osim novca, u novčaniku je bilo više dokumenata - kreditnih kartica i osobnih dokumenata, a u torbi su bila i dva mobitela, naočale i ključevi. Vrijednost ukradenih stvari iznosi oko devet tisuća kuna. Osim što je priznao tešku krađu 42-godišnjak je pred sucem kazao da je policajcima dragovoljno predao mobitele kada su došli po njega te im pokazao mjesto gdje je odbacio ukradenu torbicu sa stvarima. Izjavio je da mu je žao što je to učinio, te obećao da više nikada neće činiti kaznena djela.

        Oštećena L. Č. je u svom iskazu ispričala svoju stranu cijelog događaja. Parkirala je automobil na parkiralištu u Ulici Matka Laginje te se nakon nekog vremena vratila i otključala automobil daljinskim, pa otvorila prtljažnik u koji je stavila laptop i crnu torbu.

Progonila lopova

Dok je ulazila u automobil primijetila je da iza stoji jedna osoba s kapom na glavi te je pomislila da je riječ o nekom njezinom poznaniku. Međutim, taj je muškarac u rukama držao neki crni predmet za koji je ona pomislila da je laptop te je počeo bježati. U tom trenutku L. Č. je shvatila da joj je nešto ukradeno. Potrčala je za muškarcem nekih dvjestotinjak metara pa odustala. Njezino vikanje nije pomoglo jer u blizini nije bilo nikoga pa je ubrzo obavijestila supruga da blokira račune.


Autor: Mateo SARDELIN


lopov crna kronika krađa uvjetna osuda opoziv uvjetne osude