Multimedijalno predavanje putopisca Tomice Kristića 9. rujna 2021. godine u Gradskoj knjižnici Labin: Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda

Multimedijalno predavanje putopisca Tomice Kristića 9. rujna 2021. godine u Gradskoj knjižnici Labin: Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda

7.9.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U četvrtak, 9. rujna u 18 sati u Gradskoj knjižnici Labin gostuje Tomica Kristić, svjetski putnik, putopisac i avanturist, koji će tom prilikom predstaviti putopisnu knjigu “Putovanje u Međuzemlje”. 


Njegovo posljednje putovanje započelo je u Hrvatskoj, a četiri godine kasnije završilo na drugom kraju svijeta. Prešavši tako 40 000, kroz 25 država i 3 kontinenata, putujući kopnenim putom gdje je koristio većinom autostop, Tomica je završio svoj Put u Novom Zelandu.

“Putovanje u Međuzemlje” inspirativna je priča mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove i krenuti na veliko životno putovanje. Ostavivši tako stari koncept života koji ga je vezao za sredinu u kojoj je odrastao, Tomica je napustio svoju sigurnu luku i zaputio se na drugi kraj svijeta, i to autostopom. Ovo putovanje nije obično putovanje već preobrazba jedne osobe koja se, hodajući po stazi života, svakim danom sve više mijenjala. Kako ni jedna staza nije ravna, već naprotiv, strmovita i vijugava, Tomica je na svom Putu doživljavao velike uspone i padove. Uranjao je tako u različite kulturne običaje i društvene raznolikosti, pješačio po prostranstvima Himalaje, stopirao kroz nekoliko tisuća kilometara veliku pustinju na Bliskom istoku, svjedočio spiritualnim inicijacijama, živio s budističkim monasima u Indiji, spavao po policijskim postajama diljem Azije, radio kao stažist u Bollywoodu... A svoja je iskustva pretočio u ovu knjigu.

Putovanje u Međuzemlje trajalo je tri godine i devet mjeseci, a ova knjiga prvi je dio nadolazeće trilogije i opisuje prvih petnaest mjeseci Tomičinog Puta.


Osigurajte svoje mjesto u publici jer je broj posjetitelja ograničen, a prijave su obavezne na e-mail: gklabin@gk-labin.hr.


putopis putopisno predavanje tomica kristić gradska knjižnica labin