Motovun film festival i Massimo na raškom trgu

Motovun film festival i Massimo na raškom trgu

28.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Ovoljetno izdanje manifestacije „Raška noć“ proteći će u znaku obilježavanja 80 godina Raše. Za uvertiru, 11. i 12. kolovoza, na Trgu republike gostovat će „Motovun film festival“ s programom pod nazivom „Čine na place va Raše“, a 14. kolovoza na istom mjestu nastupit će Massimo Savić. 

Prva kino večer, 11. kolovoza (petak), donosi dječji program: prikazivat će se animirani film  „Ježeva kućica“, te film „Uzbuna na Zelenom vrhu“. 

„Ježeva kućica“, autorice Eve Cvijanović, nastala je prema slavnoj poemi Branka Ćopića u tehnici stop-animacije. Ovo desetominutno ostvarenje vjerno je literarnom predlošku o Ježurci Ježiću, malenom i skromnom, ali odvažnom šumskom stanovniku. „Uzbuna na Zelenom Vrhu“ redateljice Čejen Černić, pak, novi je film nastao na temelju romana Ivana Kušana: gledateljima otkriva kako je Ratko Milić, zvan Koko, postao detektiv, a uzbudljiva priča o njegovom prvom zadatku smještena je u vrijeme prije nego što se s obitelji preselio u Zagreb.

Druge večeri, 12. kolovoza (subota), na rasporedu je talijanska komična drama „Potpuni stranci“. Film prati sedam dugogodišnjih prijatelja tijekom jedne zajedničke večere. Pomalo zaigrani, uz čašicu vina, odlučuju staviti svoje mobitele na stol te pročitati svaku poruku na glas, javiti se na svaki poziv i uključiti zvučnik, pročitati svaki mail… Jer, naravno, tvrde da nitko od njih nema što skrivati od svojih najboljih prijatelja... Riječ je o najbolje prihvaćenom filmu s prošlogodišnjeg izdanja „Motovun film festivala“. 

Kino program oba dana započinje u 21.15 sati, a ulaz je besplatan.  

„Raška noć“ 14. kolovoza (ponedjeljak) donosi pravu glazbenu poslasticu. Na jednom od najljepših istarskih trgova, u njegovoj rodnoj Raši koncert će s početkom u 21 sat održati Massimo

Ponajbolji muški vokal Hrvatske, ali i regije, karizmatični pjevač i glazbenik stiže s izvrsnim pratećim sastavom u vrijeme kada osvaja radijske top-ljestvice s ljetnim hitom ''Neka ti plove brodovi''. 

Svi fanovi imat će priliku čuti i aktualne hitove ''Tisuću ljudi'', ''Jedan dan ljubavi'', ''Ostani tu'', ''Kladim se na nas'' i ''Ne dam grijehu na tebe'', a uz to, Massimo će otpjevati i brojne uspješnice nastale tijekom bogate karijere, poput pjesama ''Suze nam stale na put'', ''Iz jednog pogleda'', ''Zar više nema nas'', ''Dodirni me slučajno'', pa sve do kultnih, starih pjesama iz vremena sastava Dorian Gray, poput ''Sjaj u tami'' i ''Stranac u noći''. 

Ulaz na koncert je besplatan.

Organizator svih događanja je Općina Raša.
 
 
 
 

massimo masimo savić raša zabava pučka fešta raška noć