Moja ulica, moja ekipa: Prijave još danas i sutra, nove ekipe sa Labinštine San Martino i Valmazzinghi Koromačno

Moja ulica, moja ekipa: Prijave još danas i sutra, nove ekipe sa Labinštine San Martino i Valmazzinghi Koromačno

9.12.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Još danas i sutra traju prijave na jubilarno 25. izdanje najvećeg istarskog sportskog događaja u prosincu, malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2013. - Suzuki Motortech", koji se od 13. do 29. prosinca održava u pulskoj dvorani Doma sportova Mate Parlov pod pokroviteljstvom Grada Pule. U bubnju se trenutno, do podne u ponedjeljak, nalazi 69 haklerskih družina koje sanjanju postati novi "heroji ulice", među njima svi posljednji branitelji naslova, od porečke Vita leva Elektrometala, riječkog TNT-a, do oprtaljske Histrije ADT i ljubljanskog Avto Grosuplja (sada Orsera caffe Grosuplje Avta), branitelja naslova i prve momčadi koja je trofej Ulice odnijela izvan granica Hrvatske.

 

Iako je trenutna brojka daleko od najmasovnijeg glavnog turnira u Hrvatskoj, jer ovogodišnja Kutija šibica broji 116 ekipa u glavnom turniru, poznato je da se na Ulicu mnogi prijavljuju u posljednji čas. Uspije li Ulica okupiti družina približno kao posljednje dvije godine kada se za prestižni naslov najbolje haklerske družine istarskog poluotoka borilo 134, odnosno 125 ekipa, Ulica bi drugi put u posljednje tri godine bila najmasovniji glavni turnir u Hrvatskoj. No, ukoliko u tome i ne uspije nema suimnje da će za trostruki jubilej, jer ove godine Ulica uz 25. izdanje slavi i 35. godina od osnivanja te desetu godišnjicu od obnavljanja, Ulica iznova okupiti vrsne majstore dvoranskog nogometa i sve one koji u njemu uživaju, ali i mnoge koji samo kao klapa prijatelja želi biti dio pozitivne pulske priče.

 

Svoj nastup još uvijek nije potvrdio nominalno drugi nositelj turnira, dvostruki uzastopni finalist posljednje dvije godine, momčad Pizzeria Jupiter klinci, kao i momčad koja je u posljednjih deset godina obnove turnira obilježila dvoranski nogomet u Domu sportova, dvostruki osvajač Ulice i nebrojeno puta u završnici, Toledo Pizzeria Jupiter. Za sada svoj nastup na ovogodišnjem turniru još uvijek nisu potvrdile brojne kvartovske družine po Puli. Od one s najbrojnijim navijačima MNK Šijane, do četvrtog nositelja turnira MNK Verude, ali i družina s Punte, Kaštanjera i Stoje, kao i prigradskih naselja s Busolera, Štinjana, Valdebeka. Trenutno pulski kvartovski hakl u ždrijebu predstavljaju Vidikovac i Monte Zaro, te ŠUM.

 

Prošle godine na Ulici se dogodio "boom" malonogometnih ekipa Labinštine, koje se i ove godine vraćaju pulskom turniru, baš kao i momčadi s porečkog područja kojih je svake godine sve više, štoviše, vrsarska Riva prijavila je čak tri "selekcije", od juniora do veterana. Nakon što je TNT, uz Acapulco, dugo godina bio perjanica riječkog hakla u Puli ove godine nastup je potvrdila i momčad Konobe Portić iz Bakarca, a Konoba Danijela, prema neslužbenim informacijama, iznova sprema hrvatsko-slovensku kombinaciju igrača koja bi trebala očarati zaljubljenike u dvoranski nogomet. Svoj dolazak potvrdila je i rovinjska družina koja je nekad bila jedan od sinonima iznimno jake rovinjske haklerske scene, na Ulici će nakon dugo godina pauze ponovno nastupiti Batel.

 

Mnogo je vjernih sudionika već potvrdilo da i ove godine želi biti dio najveće sportske priče na istarskom poluotoku, od Jašija, Socijalnog problema, Tubusa, Alkoholnog oblaka, do Uljanik Orfeja, Sutivanca, Zauder filma, Berekina, Novog naselja, pa sve do obje Lišjere kod Koste, Sv. Antuna, Restorana Vala i mnogih drugih uvijek vjernih Ulici.

 

Tko će se sve naći u bubnju ždrijeba bit će poznato u srijedu u 19 sati u Caffe baru Cabahia, kada će nekog pomaziti sreža ždrijeba, a drugima nanijeti glavobolje.

Moja ulica moja ekipa Pula Mate Parlov mali nogomet sponzor nogomet konferencija Dom sportova Suzuki Motortech San Martino Valmazzinghi Koromačno Pula