MNK Potpićan 98 AD Tokić u odlučujućoj utakmici za ulazak u 1.HMNL ugošćuje MNK Crnicu

MNK Potpićan 98 AD Tokić u odlučujućoj utakmici za ulazak u 1.HMNL ugošćuje MNK Crnicu

3.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Pobjedom u Vinkovcima, malonogometaši Potpićna 98 ADT-a kupili su si priliku da u današnjoj utakmici u direktnom dvoboju s šibenskom Crnicom odlučuju o momčadi koja će kroz utakmice s Novim Marofom pokušati izboriti igranje u 1 HMNL. Upravo je i ta igra protiv Aurelie pokazala da su vrlo brzo zaboravili poraz protiv Futsal Dinama, pa iako oslabljeni vrlo su lako stigli do pobjede. 
 
 

I večeras ih muče povrede pa će tako nanovo biti bez Radusina, a u posljednji će se trenutak odlučiti o igranju Lalića, Lukačića, Pećara i Škiljana, ali se za razliku od Vinkovaca u momčad vraća drugi vratar Starčić. No bez obzira koja momčad istrči ulog je izuzetno velik i sigurno će dati 200 posto svojih mogućnosti da ostvare ono što su si zacrtali. Iako bi im u nekim ludim kombinacijama i neki drugi rezultat osim pobjede mogao biti dovoljan za prolaz, jedino pobjeda s dva gola razlike osigurava im drugo mjesto prije posljednjeg kola. Toga su svi svjesni i uvjereni su da to mogu i ostvariti što potvrđuje i kapetan momčadi Keven Drndić, koji je rolom u Vinkovcima podsjetio na svoje najbolje dane:
- Nemamo nikakvog prostora za nekakve kalkulacije i jedino o što u ovoj utakmici idemo je pobjeda od dva gola razlike. Iako nam, s obzirom da smo dolje izgubili 3:2, igraju i pobjede od 1:0 i 2:1, ne mislimo čuvati rezultat u tim okvirima, već mislimo od početka pokazati tko je gazda na našem parketu. Vjerujem da će nam i naši navijači dati impuls pa ih stoga pozivam da u velikom broju dođu i budu naš šesti igrač, kao što su bili u mnogim važnim utakmicama u kojima smo igrali. Mi želju i kvalitetu imamo i uopće ne sumnjam da ćemo za desetak dana upravo mi biti ti koji će preko Novog Marofa tražiti povratak u 1 HMNL.

Nakon utakmice s Futsal Dinamom uprava kluba odlučila se na vrlo riskantan, ali radikalan potez. Zahvalili su se dotadašnjem treneru Žarku Martediću na suradnji, a na njegovo mjesto postavljen je Zadranin Božo Miletić, nekadašnji igrač Potpićna 98 ADT i Histrie Oprtalj koji odlično poznaje igrače i jedne i druge momčadi:
- Iako sam u posljednje vrijeme bio više angažiran u velikom nogometu prihvatio sam poziv Dragana Čubelića da budem trener momčadi u ovim najvažnijim ovogodišnjim utakmicama. No s obzirom da sam dvadesetak nogometa u futsalu nije mi bio problem pohvatati konce, a u utakmici u Vinkovcima vidio sam da je momčad u odličnom stanju te da na terenu djeluje jako dobro. Igrače sve znam jer sam s njima i igrao nekoliko godina, a sigurno mi ni Crnica nije nepoznata pogotovo njihova najvažnija osovina Baričić – Radman – Bugarija koji su i bivši igrači Potpićna i Histrije. Imamo dosta velikih problema s povredama što bi u konačnici moglo predstavljati problem u rotaciji igrača, ali ovo je utakmica u kojoj nitko neće tražiti alibi već mora dati sve što može za uspjeh. Imamo vrlo iskusne igrače koji su ovakvih utakmica imali u velikom broju i to je sigurno naša velika prednost koju ćemo znati iskoristiti na terenu. Iako su Šibenčani sjajna momčad, za nas oboje nema mjesta u I HMNL i siguran sam da ćemo upravo mi biti ti koji će preko Novog Marofa tražiti povratak u najviši rang hrvatskog futsala. 

Utakmica se igra u dvorani SŠ Mate Blažine s početkom u 20,00 sati, a sude je zagrebački dvojac Janošević-Hasić uz asistenciju trećeg suca Soldatića.

Robi FONOVIĆ

mnk crnica MNK Potpićan 98 AD Tokić MNK Potpićan Futsal kvalifikacije prva liga druga liga zapad