Mladi vijećnici odradili simuliranu sjednicu Gradskog vijeća (audio)

Mladi vijećnici odradili simuliranu sjednicu Gradskog vijeća (audio)

26.11.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Grad Labin i Srednja škola Mate Blažine u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert iz Zagreba jučer su u Gradskoj vijećnici organizirali Plansku igru pod nazivom Lokalna samouprava, odnosno simuliranu sjednicu Gradskog vijeća. Sjednicom je predsjedavala zamjenica gradonačelnika, Eni Modrušan.

 

Mladi vijećnici podijeljeni u stranke koje su inače zastupljene u Gradskom vijeću gradonačelniku su uputili par konkretnih pitanja, primjerice planira li se u skoroj budućnosti sanacija Doma kulture „Riko Milevoj“, kada se planira obnova Spomenika rudaru. Izdvojili su problem nedostatka parkirnih mjesta u blizini Gradskog stadiona. Zanima ih u kojoj je fazi realizacije projekt „Pjacal“  te da li će doći do uređenja igrališta na Katurama, pored osnovne škole. Jedan od vijećnika primijetio je i oronuli izgled zgrade nekadašnje „Apoteke“ uz cestu za Stari grad.

 

Gradonačelnik Tulio Demetlika odgovorio im je na pitanja, a vijećnici su gradonačelnika i vračali za govornicu. U oblikovanju prijedloga mladim kolegama pomogli su Gradski vijećnici te moderatori projekta. Blanka Smoljan ispred Zaklade Friedrich Ebert izdvojila je (Prilog Blanka Smoljan).

Mlada vijećnica, Irina Adamović o projektu je izdvojila (Prilog Irina Adamović). Gradonačelnik Grada Labina uputio je apel mladim vijećnicima (Prilog Tulio Demetlika).

Zaklada Friedrich Ebert već 10 godina u Saveznoj Republici Njemačkoj uspješno provodi plansku igru Lokalna samouprava. Početkom 2008. godine Zaklada je počela s provedbom planske igre i u Hrvatskoj te time aktivno doprinosi jačanju demokratske Hrvatske.

blanka smoljan demetlika simuliranje planska igra sjednica gradskog vijeća vijeće sjednice lokalna samouprava Zaklada Friedrich Ebert mladi