Mjesni odbor Kature uručio donaciju Centru „Liče Faraguna“

Mjesni odbor Kature uručio donaciju Centru „Liče Faraguna“

22.12.2015. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana predsjednik Mjesnog odbora Kature Darko Martinović, član Mjesnog odbora Kature Marin Zagrić zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan, danas su uručili Centru „Liče Faraguna“ donaciju u iznosu od 2.500,00 kuna za opremanje senzorne sobe. Elide Juričić, ravnateljica Centra zahvalila se na donaciji za senzornu sobu koja je gotovo pa spremna za upotrebu.

 

Osobe s invaliditetom u Labinu uključene su u programe Centra za inkluziju i podršku u zajednici kroz dnevnu i radnu okupaciju, a brojni pomaci učinjeni su i u uklanjanju fizičkih barijera u gradu. Od 2009. godine u Labinu djeluje udruga Centar za inkluziju i podršku u zajednici koji provodi program „Naša dnevna zajednica“ u prostorijama Centra „Liče Faraguna“ Labin za osobe s intelektualnim teškoćama. Osim toga, kroz projekt Labin Zdravi grad osiguravaju se sredstva za održavanje Radionice za djecu s posebnim potrebama jednom tjedno koju održava učitelj defektolog u prostorijama Centra „Liče Faraguna“. Centar za inkluziju i podršku u zajednici i Grad Labin uz financijsku potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanja pokrenuli su 2011. godine projekt „IN.promo – uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama na otvoreno tržište rada”. U sklopu projekta formiran je posebni pogon, Radno-zaštitna jedinica za zapošljavanje osoba s invaliditetom gdje je danas zaposleno 8 osoba s invaliditetom s područja Grada Labina i okolice. Svi ti programi se provode s ciljem povećanja kvalitete života i prevencije institucionalizacije osoba s intelektualnim teškoćama.

 

 

centar liče faraguna donacija mo kature mjesni odbor kature intelektualne teškoće elide juričić darko martinović senzorna soba