Miran Gortan (HDZ): "Investitore treba uvjetovati većim plaćama radnika i angažmanom domaćih tvrtki!"

Miran Gortan (HDZ): "Investitore treba uvjetovati većim plaćama radnika i angažmanom domaćih tvrtki!"

11.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

"Gospodarstvo je jedna od najvažnijih društvenih sfera. Prije svega jer jako i uspješno gospodarstvo znači i kvalitetno zdravstvo, školstvo i sve drugo što podrazumijeva visok životni standard naših sugrađanki i sugrađana. Stoga ćemo podržati sve ono što za cilj ima gospodarski rast, napose investicije, kako strane tako i domaće, koje donose nova radna mjesta. 

Miran Gortan, drugi na listi HDZ-a za Vijeće Grada Labina, ima svoj pogled na tu problematiku. 

„Naravno da pozdravljamo sve investicije, samim tim i one strane. Samo želim naglasiti kako se pri takvim odlukama ne smije samo voditi računa o broju radnih mjesta kao goloj statistici, i kratkoročnim efektima na proračun po pitanju cijene zemljišta ili koncesija. Držim da je puno bolje investitorima u samom startu na određeni način pogodovati, ako će on dati čvrsta jamstva u pogledu većih plaća svojim budućim zaposlenicima. Veće plaće u konačnici znače i dugoročno veće prihode u gradskoj blagajni po pitanju poreza i prireza, ali i ono što je još važnije, veći životni standard naših građana“, te dodao:

„Kad smo kod stranih investicija želio bih istaknuti još jednu važnu stvar pri njihovom odabiru. Naglasio sam već da trenutna korist po pitanju izravnih financijskih efekata na gradski proračun mora biti sekundarna stvar. Već sam rekao da su primarne plaće zaposlenika, ali i to da budući investitori maksimalno koriste domaću operativu, od građevinske do svih uslužnih, te da u daljnjem procesu proizvodnje domicilne tvrtke imaju određeni prioritet“, zaključio je Gortan."


HDZ Labin

izbori2021 lokalni izbori grad labin gradonačelnik gradsko vijeće hdz.miran gortan nenad boršić