Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek sa svojim suradnicima posjetila park skulptura Dubrova

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek sa svojim suradnicima posjetila park skulptura Dubrova

19.7.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ministrica kulture i medija Republike Hrvatske, Nina Obuljen Koržinek sa svojim suradnicima posjetila je Park skulptura Dubrova u subotu 16. srpnja u jutarnjem terminu gdje se susrela s gradonačelnikom Grada Labina Valterom Glavičićem i predsjednicom Udruge Mediteranski kiparski simpozij Renatom Kiršić te umjetničkom voditeljicom simpozija Teom Bičić. Razgovaralo se o postojećem stanju Parka i budućim planovima u razvoju Parka gdje nadležno Ministarstvo prepoznaje važnost lokacije i programa kiparskog simpozija i na nacionalnoj razini te već duži niz godina financijski podupire navedene.

Službeni dio započeo je večerom dobrodošlice za autore koju je organizirala Udruga Mediteranski kiparski simpozij s predstavnicima sponzora i donatora ovogodišnjeg izdanja simpozija. U intimnom okruženju, dobrodošlicu autorima zaželjela je predsjednica Udruge Mediteranski kiparski simpozij Renata Kiršić, a u svojem pozdravnom govoru naglasila:

“Hvala vam što ste prihvatili poziv za sudjelovanje i što ćete boraviti i stvarati vaše skulpture koje će obogatiti našu zajednicu. Vjerujem da ćete doživjeti ono najbolje od Labina i Svete Nedelje te da će vaš boravak biti popraćen od brojne publike. Zahvaljujem svim donatorima i sponzorima koji su prepoznali značaj našeg krovnog programa koji ove godine ima i međunarodni karakter. Dobro nam došli!”.

 Mediteranski kiparski simpozij ove se godine u Parku skulptura Dubrova održava od 16. srpnja do 6. kolovoza 2022. Kiparica Marina Bauer i kipar Stefan Esterbauer stvarati će svoje skulpture kroz tri tjedna u Parku skulptura Dubrova kraj Labina.

Nakon punih 20 godina, 44. edicija Simpozija uključiti će i međunarodnog autora i žensku autoricu sa aktualne domaće kiparske scene.

Sudionici na ovogodišnjem Simpoziju su akademska kiparica Marina Bauer iz Zagreba te akademski kipar i profesor Stefan Esterbauer iz Linza u Austriji.

Ovogodišnji koncept kiparskog simpozija oslanja se na propitkivanje odnosa čovjeka i prirode te odnosa kamena i prirodnog ambijenta što je misao vodilja za koncept postava Parka skulptura Dubrova.

Nina Obuljen Koržinek kultura park skulptura dubrova