MIK-ova karavana u Rapcu

MIK-ova karavana u Rapcu

17.3.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

LABIN - Festival Melodije Istre i Kvarnera ove će se godine održati u Rapcu, 23. lipnja, dok će krajem srpnja ondje gostovati i Lado, ansambl koji izvodi narodne plesove i pjesme Hrvatske. Nove su to manifestacije kojima u lokalnoj Turističkoj zajednici žele oživjeti odredište podno Labina u, zbog financijske krize, neizvjesnoj sezoni. Karavana MIK-a dosad je navraćala na starogradski labinski trg, a posljednji je put bila preklani.

Od Radmile Paliska Kos, direktorice ureda TZ-a, doznajemo da su na nedavnom zasjedanju odlučili zadržati se na planiranim izdvajanjima za promotivne aktivnosti, a pojačane programe, koji će se nasloniti na tradicionalne priredbe, smatra nužnima u animiranju gostiju.
- Takav bi nam šušur, stalna događanja, trebao biti najbolja promocija, pozivnica gostima za novi dolazak. Osim za ono redovno reklamiranje u akcijama sa županijskom Turističkom zajednicom te hotelskim kućama, po potrebi ćemo se u travnju i svibnju uključiti u dodatnu promociju kroz oglase za određene termine, odnosno konkretnu ponudu hotelijera, kaže Paliska Kos.

Podsjetimo, ovogodišnji je planirani prihod TZ-a 3,1 milijun kuna, uglavnom prihoda od boravišne pristojbe i turističkih članarina. Od toga su dvije trećine predviđene za unapređivanje proizvoda i poboljšanje uvjeta za goste, odnosno za promotivni materijal te oglašavanje sa županijskim TZ-om.

Upitana o pokazateljima za predsezonu, Paliska Kos kaže da su ovdašnji hotelijeri zadovoljni najavama. Smatra da je o špici još preuranjeno govoriti te da će početkom svibnja u TZ-u biti puno pametniji. Onda će, veli, odrediti i nove aktivnosti u pripremi sezone.

I. RADIĆ

radmila paliska kos tz mik karavana melodije istre i kvarnera pjesme glazba manifestacija