Mersudin Smajlović na čelu labinskog SDA

Mersudin Smajlović na čelu labinskog SDA

31.3.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

LABIN - Mersudin Smajlović novi je predsjednik ogranka Stranke demokratske akcije Hrvatske, izabran na skupštini održanoj u nedjelju. Uz njega Izvršni odbor čine Ragib Mujić, Novalija Hodžić, Nusreta Bašić, Nermina Džaferović, Nurdin Delić, Kemal Hevešević i Vekaz Bajramović.

 

Izborom novog čelništva ogranak je aktiviran nakon dvije godine mirovanja nastalog zbog napuštanja stranke bivšeg predsjednika Mehmeda Džekića. Smajlović je najavio novi početak na principima i idealima osoba s osnivačke skupštine 1993. godine, podržan iskustvom osnivača stranke i obogaćen poletom mladih.

- Još ne znamo kakav je potencijal ovog ogranka pa nećemo samostalno izaći na lokalne izbore, ali nastojat ćemo biti spremni za izbore 2012. godine. Podržat ćemo IDS i Tulija Demetliku kao kandidata za gradonačelnika, kaže Smajlović. Do sada je bio predsjednik ogranka u Kršanu, a uvjet za prelazak na novu dužnost stekao je nedavnim preseljenjem iz Potpićna u Labin. Kršanski ogranak izbornu skupštinu planira za nedjelju, a pravnici će odgovoriti na pitanje je li Smajlović i dalje predstavnik stranke u Općinskom vijeću te treba li kao takav sudjelovati na predstojećoj sjednici, najvjerojatnije posljednjoj prije raspuštanja.

R. S

Mersudin Smajlović politika SDA izbori2009 manjina lokali izbori bošnjaci