Mercator se otvara za dva tjedna, a kružni tok možda iduće godine

Mercator se otvara za dva tjedna, a kružni tok možda iduće godine

5.11.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Gradonačelnik Tulio Demetlika je jučer bio u Zagrebu, gdje je s predstavnicima Hrvatskih cesta razgovarao o gradnji kružnog toka kod trgovačkog centra Mercator, koji će se otvoriti za dva tjedna, uz obećanje da se on može izgraditi iduće godine u sklopu obnove državne ceste od Kožljeta do Dubrove.

 

Izjavila nam je to Loredana Ružić-Brezac, glasnogovornica Grada Labina, zanijekavši da se tako nešto može dogoditi do kraja godine, bez obzira što će prilaz Mercatoru to postati vrlo prometno čvorište uz samu Jadransku magistralu, gdje je i dosad bilo teških prometnih nesreća. Tu je rekonstrukciju još prije dvije godine najavljivao ondašnji saborski zastupnik Valter Poropat, a novo kašnjenje tih radova mogla bi uvjetovati ograničenja u javnoj potrošnji država zbog teške financijske krize i recesije koja ne zaobilazi ni našu zemlju.

 

Glasnogovonica nam je rekla da je glavni projekat za taj kružni tok gotov, kao i za njegovu izgradnju kod skretanja za Rabac, koji je dio županijske obveze i iduće će se godine, kako je rekla, sigurno obaviti. (MM)

Mercator Labin gradilište izgradnja trgovački lanac trgovina.gospodarstvo konkurencija potrošačko društvo kružni tok Demetlika Valter Poropat