Mediteran u riječima pjesnika Pernića i crtežima slikara Diminića

Mediteran u riječima pjesnika Pernića i crtežima slikara Diminića

6.11.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sinoć je u labinskoj Gradskoj galeriji održana promocija zbirke pjesama buzetskog pjesnika Vladimira Pernića „Suita  Mediterranea"  koju je likovno opremio labinski akademski kipar i slikar Josip Diminić. Bila je to ujedno prigoda da u galeriji budu izloženi Diminićevi crteži iz ciklusa „Sjećanja Mediterana" ali i drugi crteži koje je predstavio Vedran Kos, voditelj Narodnog muzeja Labin.

 

Urednica zbirke Mirjana Pavletić istaknula je da  knjiga sadrži četiri cjeline, koje prožimaju dvije istovremeno umjetničke osobnosti,  pjesnika i  slikara. "Treća je osoba čitatelj, onaj kome je ova poetska i likovna ljepota satkana od 69 pjesama i 38 ilustracija, namijenjena na ogled", rekla je Pavletić.

 

Knjiga sadrži i CD na kojem je autor snimljen kako govori svoje stihove. Glazbenu podlogu recitala potpisuje Toni Pernić, dok su snimanje i mastering djelo Leona Brenka, Alena i Alda Spade. Za grafičko oblikovanje knjige i ostalih popratnih tiskovina (katalog, plakat, pozivnica, CD) zaslužan je dizajner David Ivić. Knjiga je štampana u tiskari Grafomark u Zagrebu. Projekt je među ostalim financijski podupro Grad Labin.

 

vladimir pernić zbirka pjesama pjesme josip diminić