Maurizio Tonetti (36) optužen za kazneno djelo teške krađe,nakon što je temeljito "očistio" stan svojih prijatelja

Maurizio Tonetti (36) optužen za kazneno djelo teške krađe,nakon što je temeljito "očistio" stan svojih prijatelja

12.6.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN - Maurizio Tonetti (36) iz Kršana, odnosno Plomin Luke, optužnim prijedlogom Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu tereti se na Općinskom sudu u Labinu za tešku krađu i ovjeru neistinitog sadržaja. Odvjetništvo traži od suda da ga se osudi na 18 mjeseci zatvora.

Tešku krađu Tonetti je počinio u razdoblju od neutvrđenog dana u kolovozu do 20. listopada prošle godine iskoristivši povjerenje prijatelja koji su mu ostavili ključ svog stana u Labinu. Bračni par koji živi u Austriji s Tonettijem je dogovorio da će on u vrijeme njihovog izbivanja iz Labina u njihovom stanu obaviti neke radove. S povjerenjem su mu dali ključ stana, ne pomišljajući da će ih prevariti. Tonetti je, naime, iz stana, moguće uz pomoć još nekih osoba, odnio sve: ormariće s cipelama, kompletnu kuhinju, usisavač, peglu, dječji plastični stol, odjeću, dječje školske torbe, miniliniju, Playstation, više od stotinu videokaseta s animiranim filmovima i obiteljskim snimkama, teleskop, sokovnik, kućno kino, pa čak i vjenčanicu. Sve je stvari preprodao oštetivši vlasnike za oko 120.000 kuna. Kompletna kuhinja pronađena je navodno u jednom stanu i demontirana da bi mogla biti vraćena vlasnicima.


Krađa je otkrivena nakon što je Tonetti, pokušavši prikriti što je učinio, 20. listopada prošle godine nazvao labinsku policiju i kazao da su neki djelatnici obavili ovrhu i odnijeli sve iz stana njegovih prijatelja. Ispostavilo se da nikakve ovrhe nije bilo te je policija otkrila da je stan »počistio« Tonetti.

M. KOŠTA

Maurizio Tonetti provalnik lopov krađa kazeno djelo optužni prijedlog policija