Matija Sinožić (JK Ippon Labin) osvojio zlato u svojoj kategoriji na Prvensvtu Hrvatske u judu

Matija Sinožić (JK Ippon Labin) osvojio zlato u svojoj kategoriji na Prvensvtu Hrvatske u judu

14.10.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U nedjelju 06.10.2019. u Labinu je održan međužupanijski turnir "Ippon" u organizaciji JK Ippon. Na turniru je nastupilo 186 natjecatelja iz 11 klubova.

U uzrastu do 10 godina srebrne medalje osvojile su Luna Zahtila (-36kg) i Leona Runko (+44kg), brončane medalje osvojili su Lukas Josić (-24kg) i Leon Živolić (-42kg), a Elin Brajša (-28kg) i Bartol Banišić (-30kg) osvojili su 5. mjesta.

U uzrastu do 12 godina zlatnim medaljama okitili su se Alison Bohnke (-36kg), Antea Muškardin (+52kg) i Roko Sabalić (-50kg). Karlo Mileta bio je 5., a Arian Bartolić 7. u kategoriji -38kg.

U uzrastu do 14 godina David Sandić je osvojio prvo mjesto u kategoriji -66kg, Edib Jagodić je bio treći u kategoriji -55kg. Peta mjesta su zauzeli Karla Dobrić (-44kg) i Gabriel Banišić (-50kg)
U subotu 12.10.2019. natjecatelji judo kluba Ippon nastupili su na Prvenstvu Hrvatske održanom u Podsusedu. Sa velikim ponosom, vratili su se kući sa čak dva odličja u uzrastu mlađih kadeta, a JK Ippon je u svoju bogatu i uspješnu povijest upisao još jednog državnog prvaka!

 

Na PH za mlađe kadete nastupilo je petero boraca. Najuspješniji je bio Matija Sinožić, koji je sa dvije uvjerljive pobjede u kategoriji -38kg osvojio zlatnu medalju. Jako je uspješan bio i Lukas Jakovljević, nastupio je u kategoriji -46kg i sa tri pobjede u repasažu uspio je izboriti brončanu medalju. Značajan rezultat ostvario je Edib Jagodić, sa tri pobjede i dva poraza plasirao se na 5.mjesto kategorije -60kg, koja je brojila čak 26 natjecatelja. U istoj je kategoriji nastupio i Paolo Giambastiani, koji nakon poraza u prvom krugu, nažalost nije dobio priliku nastupa u repasažu. David Sandić nastupio je u kategoriji -66kg i također je svoj nastup završio u prvom krugu.

Značajan je uspjeh da je po ostvarenim rezultatima klub u ukupnom poretku  zauzeo visoko osmo mjesto konkurenciji od 41 kluba.

 

Na PH za mlađe seniore nastupio je Petar Dundara u kategoriji -66kg, unatoč visokoj razini spremnosti i dobrim borbama, nije uspio ostvariti plasman.

 

Natjecatelje je vodio trener Vedran Pizentić.Foto: Matija Sinožićjk ippon labin jk ippon judo borilački sportovi matija sinožić lukas jakovljević edib jagodić