Marino Faraguna petoplasirani na Europskom prvenstvu u kickboxingu u Grčkoj

Marino Faraguna petoplasirani na Europskom prvenstvu u  kickboxingu u Grčkoj

29.11.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Vijesti sa  Prvenstva Europe u  kickboxingu  održanom u Loutraki (Grčka)  od 19. - 26.11.2016.  

Na  Prvenstvu Europe u kickboxingu za seniore u disciplinama pointfightingu, kicklightu i fullcontactu, koje se od 19.-26.11. 2016. održalo u Lotrakiju u Grčkoj, u sklopu reprezentacije Hrvatske, nastupao je i  Marino Faraguna, član kickboxing kluba „Budokai Labin".

Na Europskom prvenstvu nastupilo je  480 natjecatelja  iz 33 države

Marino Faraguna, ovogodišnji dvostruki seniorski prvak  Hrvatske  u kategoriji do 69 kilograma, nastupao je u pointfightingu u kategoriji do 69 kilograma, dobro je započeo  prvenstvo, pobijedivši  u osmini finala  reprezentativca Švicarske. Da je dobro odradio borbu pokazuje i činjenica da je od ovog protivnika, prošle godine na Slovenija open, glatko izgubio.

 U borbi za medalju poražen od njemačkog  reprezentativca, prvaka Europe, pa se zadovoljio 5 mjestom. Porazu je pomogla i povreda stopala  koja je ometala Marinu brzi napad, koji je u ovoj brzinskoj disciplini potreban.

 Sa ovogodišnjeg Europskog prvenstva koje se održalo u Mariboru sa disciplinama lightcontacta, lowkicka i K1, i Loutrakija sa disciplinama pointfightinga, kicklighta i fullcontacta Marino Faraguna vraća se sa dva peta mjesta sa porazima samo od Europskih prvaka.

marino faraguna kickboxing kbk budokai labin