Marino Faraguna i Leonardo Topčagić dvostruko zlatni na Županijskom kickboxing prvenstvu u pointfightingu, lightcontactu i kicklightu

Marino Faraguna i Leonardo Topčagić dvostruko zlatni na Županijskom kickboxing prvenstvu u pointfightingu, lightcontactu i kicklightu

2.2.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U Pazinu je 31.01.2015. u organizaciji Kickboxing saveza Istarske županije i domaćeg kickboxing kluba „Minotaur" održano Županijsko kickboxing prvenstvo u tatami disciplinama tj. u pointfightingu,  lightcontactu i  kicklightu. Nastupilo je  180 natjecatelja iz 10 istarskih klubova. Labinski natjecatelji koji su ovim natjecanjem otvorili novu sezonu, osvojili su 16 medalja od kojih 5 zlata, 8 srebra i 3 bronce, te jedan pehar za najboljeg natjecatelja.

 

Marino Faraguna  kod seniora ponovo je bio uspješan osvojivši  2 zlata.  Nastupio je u kategoriji do 69 u pointfightingu i lightcontactu te u obe discipline osvojio zlato. Preglašavanjem nije osvojio pehar za najboljeg seniora.

 

Kod seniora još je  Leonardo Topčagić osvojio srebro, a Ivan Augustinović broncu, oba u pointfightingu do 79 kilograma.

 

Dva zlata, ali u juniorskoj konkurenciji, osvojio je  Leonardo Topčagić. Nastupio je u pointfightingu i lightcontactu u kategoriji do 79 kilograma. Ujedno je proglašen najboljim natjecateljem kod  juniora u pointfightingu za što je nagrađen peharom od strane organizatora.

 

Zanimljivo je da su se u obje discipline, nakon pobjeda u prednatjecanju, u finalu susreli Labinjani i time izgubili šansu za osvajanjem još koje zlatne medalje,koje bi mogli osvojiti u odvojenim kategorijama. Njegov protivnik u finalu Ivan Augustinović osvojio je dva srebra.

 

Zlato je osvojio  i Filip Grbić   u pointfightingu kod starijih kadeta u kategoriji do 57 kilograma.

 

Filip Grbić osvojio je i dva srebra  i  to u lightcontactu kod starijih kadeta i u pointfightingu kod juniora do 63 kilograma. Zbog spajanja kategorija Filip je nastupao u  težim kategorijama što mu je otežalo nastup.

 

Kao mlađi kadeti srebro imaju Marin Bašić u kategoriji do 32 kilograma, a Filip Bašić u kategoriji do 28 kilograma. Matijas Belušić Gonzales u kategoriji do 28 kilograma ima broncu.

 

Kod dječaka Marin Bašić ima srebro u kategoriji do 32 kilograma a Filip Bašić broncu u kategoriji  do 28 kilograma. Mlađi kadeti i dječaci nastupali su samo u disciplini pointfightinga.

 

PR

 

 

marino faraguna kbk budokai kickboxing ivan augustinović leonardo topčagić filip grbić pointfighting