Marin Brkarić u skupini za ustavne promjene

Marin Brkarić u skupini za ustavne promjene

23.10.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Saborski zastupnik IDS-a Marin Brkarić, inače bivši labinski gradonačelnik, izabran je u međustranačku skupinu koja će idućeg utorka početi raditi na zajedničkom prijedlogu ustavnih promjena, odlučeno je na sjednici Hrvatskog sabora u petak. Uz njega u toj će skupini biti HDZ-ovci Ana Lovrin, Emil Tomljanović i Vladimir Šeks, SDP-ovci Neven Mimica, Ingrid Antičević Marinović i Josip Leko, HNS-ovac Goran Beus Richembergh, HSS-ovac Stanko Grčić i SDSS-ovac Milorad Pupovac. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se članovi radne skupine uspjeti dogovoriti o spornim odredbama koje se tiču dvostrukog prava glasa za nacionalne manjine, za što se zalažu SDP, HNS i IDS, dok se vladajući HDZ tome protivi.

Brkrarić je rekao da će skupina na prvom sastanku iznijeti aktualna neslaganja vezana uz ustavne promjene, naglasivši da će IDS inzistirati na dvostrukom pravu glasa nacionalnih manjina. Između ostalog, stranka će, tvrdi Brkarić, putem njegovog članstva u radnoj skupini ustrajati na prijedlozima koje je ponudila zajedno s HNS-om i SDP-om, a tiču se uvođenja odredbe po kojoj je moguća veća revizija privatizacije i pretvorbe.

Brkarić veli da će se zalagati i za prijedlog koji se odnosi na veću regionalizaciju te za uvođenje odredbe po kojoj se proračun može izglasati samo većinom svih zastupnika. (D. B. P.)

marin brkarić sabor ustavne promjene politika ids saborski zastupnik