"MAPA PUNA SNOVA" Predraga Spasojevića u Gradskoj galeriji Labin

"MAPA PUNA SNOVA" Predraga Spasojevića u Gradskoj galeriji Labin

19.7.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

U petak u 20.30 sati u Gradskoj galeriji Labin bit će otvorena izložba "Mapa puna snova" Predraga Spasojevića, a o kojoj će govoriti povjesničarka umjetnosti Jerica Ziherl.

Izložba tematizira opus istaknutog grafičkog dizajnera i umjetnika Predraga Spasojevića (1959.– 2010.) Ta mapa puna snova pojavila se kao naziv njemu posvećenog dokumentarnog filma, kao i svih izložbi koje su priređene nakon njegove smrti. Ova izložba ne pokazuje samo najbolje od oblikovanja, nego nastoji pratiti, manje ili više kronološki, putem arhivskih materijala, originalnih predmeta, vizualne dokumentacije, plakata, kataloga, knjiga, tekstova i filma, životni opus Predraga Spasojevića.

Počevši od ilustracija Ibora i uređivanja Vala, preko višegodišnjih suradnji s filmskim festivalom u Puli, pokretanja vlastite agencije za oblikovanje Medit, suradnje s kazalištima u Splitu, Rijeci i Puli, Sajmom knjiga u Istri, oblikovanja raznih vizualnih identiteta proizvoda, logotipova, vinskih etiketa, oblikovanja brojnih turističkih publikacija do umjetničkih monografija i rada s Dr. Inatom, nosi prepoznatljiv potpis P. S.

Nakon otvorenja izložbe, u 21.30, na labinskom Festivalu dokumentarnog filma Shpeena Dox, slijedi projekcija dugometražnog dokumentarnog filma "Mapa puna snova", redatelja Danila Lole Ilića, a u 23 sata na redu je koncert Elis Lovrić, autorice glazbe u filmu

Autor: Mladen RADIĆ

gradska galerija labin predrag spasojević izložba kultura