Mališani iz Pule izrađuju darove i za osobe sa mentalnom retardacijom iz Labina

Mališani iz Pule izrađuju darove i za osobe sa mentalnom retardacijom iz Labina

9.12.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Društvo

Aruba club s predstavnicom Velkom Šuran i uz pomoć Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom provode humanitarnu akciju u sklopu koje se izrađuju božićni darovi za osobe s mentalnom retardacijom u Istri.

Akcija započeta prvoga dana prosinca trajat će do 23. prosinca, a dosad su se odazvali brojni sponzori novčanim donacijama, svojim proizvodima, ali i građani Istre darujući igračke, slatkiše i druge simbolične darove. Najmlađi su uključeni da shvate kako su osobe s mentalnom retardacijom samo ljudi koji poput svih drugih žele biti prihvaćeni.

Poklon-paketi izrađuju se i nastavit će se izrađivati svake subote i nedjelje u dječjoj igraonici i radionici “Svijet Malih Gusara” u Aruba clubu. Za Božić će se izrađeni darovi dostaviti Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom gdje će se prigodno okititi božićno drvce i pripremiti domjenak. Kako Udruga ima 420 članova raspoređenih po Istri, darovi će se dijeliti i po podružnicama Udruge u Buzetu, Motovunu, Poreču, Rovinju, Umagu, Pazinu i Labinu.

 

Da bi se osobe s mentalnom retardacijom što više socijalizirale, kao najbitnija stavka u njihovu razvoju, organizirat će se zajedničko okupljanje svih klubova koji u sklopu Udruge djeluju u Istri, u Domu hrvatskih branitelja 21. prosinca, a na tržnici će se već tradicionalno prodavati čestitke i božićni ukrasi čiji prihod odlazi fondu Udruge.

Sve navedeno samo je dio akcije “Budimo bolji”. Naime, 19. siječnja u Aruba clubu će se održati humanitarni koncert na kojem će nastupiti pjevač Jacques Houdek. - Ovim plemenitim ciljem prikupljanja novca i izrade darova htjeli bismo prirediti Božić kakav svi zaslužuju i pokušati barem na jedan dan izmamiti osmijehe na licima onih koji su, nažalost, prečesto zaboravljeni - rekla je Šuran.

 Svi zainteresirani, koji bi donirali novčana sredstva za uređenje Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom s namještajem, higijenskim potrepštinama i igračkama mogu svoj doprinos uplatiti na žiroračun Udruge 2340009-1110305746 koji je otvoren u Privrednoj banci Zagreb.

mališane Aruba klub mentalna retardacija Labin osobe sa mentalnom retardacijom Udruga za pomoć Liče Faraguna