Mališani Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ pokazali ekološku osjetljivost

Mališani Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ pokazali ekološku osjetljivost

10.6.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Polaznici Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ zajedno sa roditeljima posljednjih desetak dana prikupljali su plastične vrećice i donosili ih u vrtić povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, a u sklopu eko akcije prikupljanja selektivnog otpada „Reci ne plastičnim vrećicama“. Akcija se realizira u suradnji s Gradom Labinom i komunalnim poduzećem „1.maj“ Labin. Deset grupa djece koliko je bilo uključeno u projekt zajedno je prikupilo 9.924 vrećice, a najvrjednija je bila grupa „Vrapčići“ koja je prikupila čak 4.749 vrećica. Za trud bit će nagrađeni izletom najvjerojatnije u Tunaricu.

 

Preostalih devet grupa dobilo je utješne poklone, didaktički materijal. Kako bi povećali svijest o korištenju platnenih vrećica djeca su pogledala film pod nazivom „Reci ne plastičnim vrećicama“.

 

Zamjenica gradonačelnika, Eni Modrušan kazala je kako je zadovoljna što su najmlađi uključeni u ekološke akcije, jer se upravo u toj najranijoj dobi stvaraju prve navike stoga je važno pravilno ih usmjeriti. Predložila je da od iduće pedagoške godine sakupljaju vrećice svakoga mjeseca po jedan tjedan, što su djeca sa zadovoljstvom prihvatila.

 

dječji vrtić dječji vrtić pjerina verbanac prehrana zdravlje djeca irene smoković ekologija plastična ambalaža