Luka Paliska zlatni na Balkanskom prvenstvu u triatlonu

Luka Paliska zlatni na Balkanskom prvenstvu u triatlonu

20.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Na Zagrebačkom Jarunu u subotu 18. srpnja, održano je Balkansko prvenstvo u sprint triatlonu. Po ekstremnim vremenskim uvjetima održane su utrke u kategoriji seniora, juniora i kadeta. U juniorskoj utrci startalo je 37 triatlonaca iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Turske, Bugarske, Rumunjske i Makedonije.

 

Nakon 750 m plivanja, 20 km vožnje biciklom i 5 km trčanja, prvi je ciljem, sa vremenom  58 min i 5 sekundi, prošao Hrvatski juniorski reprezentativac Luka Paliska, ispred Kutluhan Konuka izTurske i Milana Tomina iz Srbije.  Hrvatski predstavnici osvojili su pored Lukinog zlata i jedno brončano odličje u kategoriji seniorki, te srebrno i brončano odličje u kategoriji juniorki.

 

 

Sljedećeg dana, u nedjelju 19. srpnja, na istoj je lokaciji održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u sprint akvatlonu koji se sastoji od 500 m plivanja i 2,5 km trčanja. Na toj je utrci nastupio 21 triatlonac iz Hrvatske, a Luka je osvojio prvo mjesto u apsolutnoj i u juniorskoj kategoriji sa vremenom  14 min i 48 sek.

 

 

 

 

PR

 

 

triatlon sport luka paliska pobjeda balkansko prvenstvo akvatlon