LUKA PALISKA JUNIORSKI PRVAK HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU

LUKA PALISKA JUNIORSKI PRVAK HRVATSKE U SPRINT TRIATLONU

29.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Labinski triatlonac Luka Paliska koji nastupa za Triatlon klub Pula nastavlja niz odličnih utrka.

U toku mjeseca lipnja sudjelovao je kao član juniorske reprezentacije na dvije utrke juniorskog Europskog triatlon kupa i postigao odlične rezultate. Početkom mjeseca odradio je utrku u Litvanskom gradu Kupiškisu i među 41 triatlonaca zauzeo 10. mjesto. Nakon dva tjedna sudjelovao je na utrci u Bugarskom Burgasu i među 30 triatlonaca zauzeo 6. mjesto. Na tim je utrkama osvojio svoje prve bodove u Europskom juniorskom kupu i trenutno na Europskoj juniorskoj ljestvici zauzima odlično 10. mjesto.

Odličan niz nastavio je i proteklog vikenda, točnije u nedjelju, kada je na državnom prvenstvu u sprint triatlonu u Gornjoj Stubici, na izuzetno zahtjevnoj stazi zauzeo 1. mjesto među juniorima i 3. mjesto u apsolutnom poretku iza Matije Lukine i Matije Kriveca koji su nedavno nastupili na 1. Europskim igrama u Bakuu.  Luka je stazu  koja se sastoji od 750 m plivanja, 20 km vožnje biciklom po Zagorskim bregima i 5 km trčanja prešao za 1 sat  4 minute i 21 sekunde, svega 37 sekundi sporije od drugopalsiranog u ukupnom poretku.

Kada se bodovima koje trenutno ima na Europskoj juniorskoj ljestvici dodaju bodovi koji mu pripadaju kao državnom juniorskom prvaku, sa 10. mjesta pomaknuti će se na 8. mjesto, što je jedan od boljih rezultata Hrvatskih juniorskih triatlonaca u Europskom kupu.

 

 

PR

 

 

 

luka paliska prvak pobjeda sprint triatlon triatlon