LUKA PALISKA APSOLUTNI PRVAK HRVATSKE U OLIMPIJSKOM TRIATLONU

LUKA PALISKA APSOLUTNI PRVAK HRVATSKE U OLIMPIJSKOM TRIATLONU

30.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Ovog vikenda je u Splitu, unutar park šume Marjan, održano Prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu u sklopu tradicionalnog 18. Marjanskog đira koja je ujedno i Memorijalna utrka Ivice Radeljića. PH u olimpijskom triatlonu je središnji događaj u triatlonskoj sezoni u Hrvatskoj, sa distancama od 1500 m plivanja, 40 km bicikle i 10 km trčanja.

U muškoj utrci je nastupilo 83 natjecatelja, a od toga je 60 konkuriralo za Prvenstvo Hrvatske. Luka je u ukupnom poretku bio odličan peti, ali i prvi Hrvat te je, iako još junior, osvojio naslov apsolutnog državnog prvaka u olimpijskom triatlonu.

Ovo je veliki Lukin uspjeh, obzirom da mu je ovo bio tek drugi olimpijski triatlon, jer na istom mogu nastupati samo natjecatelji stariji od 18 godina.

Luka je trku završio u vremenu od 1h 57mim 37sek, što je bilo za 2min i 27sek brže od drugoplasiranog Matije Lukine i za 2min i 54sek brže od trećeplasiranog Dejana Patrčevića.   

Sa plivačkog dijela utrke Luka je izašao kao peti u ukupnom poretku. Na vrlo zahtjevnoj i teškoj biciklističkoj dionici, koja se sastojala od 5 krugova, zadržao je istu poziciju

Odličnim trčanjem završio je utrku, a ispred njega su bila četiri strana natjecatelja iz Srbije, Italije i Mađarske.

 

 

 

 

PR

 

 

luka paliska triatlon olimpijski triatlon trčanje biciklizam plivanje