Luka Grubić prvak Hrvatske u cestovnom biciklizmu na kronometar

Luka Grubić prvak Hrvatske  u cestovnom biciklizmu na kronometar

27.6.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Vozilićki cestovni biciklist Luka Grubić, koji nastupa za pazinsku Biciklistički klub „Puris-Kamen“, novi je prvak Hrvatske u seniorskoj kategoriji U-23, na kronometar. Grubić je prvo mjesto osvojio na dvadeset dva kilometra dugoj stazi u Kuprinečkom Kraljevcu, mjestašcu u okolici Lučkog kod Zagreba.

.

Drugi vozač s Labinštine, Vinežanin Mauro Hrastnik imao je veliki peh u utrci juniora jer je zakasnio na start gotovo cijelu minutu. To ga je stajalo znatno boljeg plasmana od četrnaestog mjesta u konkurenciji sveukupno dvadeset dva juniora.

.

Novi ispit za Grubića i Hrastnika slijedi već u nedjelju 28. lipnja kad je, također u okolici Lučkog, na rasporedu Prvenstvo Hrvatske u cestovnom biciklizmu. Voziti će se na stazi dužine stotinu četrdeset kilometara a Hrastnik brani, lani na Pagu, osvojenu titulu juniorskog prvaka.

.

Odmah nakon utrke Luka Grubić putuje u Pescaru gdje ga u srijedu 03. srpnja, u poslijepodnevnim satima, u dresu Hrvatske reprezentacije, očekuje cestovna utrka na Mediteranskim igrama.

LabinSport

luka grubić biciklizam prvak pobjeda prvenstvo hrvatske bk puris kamen mauro hrastnik