Luka Blažina osvojio II.nagradu na 8. Međunarodni festival harmonike Akordeon Art

Luka Blažina osvojio II.nagradu na 8. Međunarodni festival harmonike Akordeon Art

7.6.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U Istočnom Sarajevu, Bosna i Hercegovina, održao se od 30. svibnja do 2. lipnja 2017. 8. Međunarodni festival harmonike Akordeon Art čiji su organizatori Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike "Novi zvuk".

Labinsku umjetničku školu predstavljao je učenik završnog razreda, Luka Blažina u klasi prof. Đenane Levak. Luka je nastupio u V. kategoriji i izvodeći vrlo zahtjevan program osvojio II. nagradu sa 88 bodova.


Festival harmonike je ove godine okupio natjecatelje i članove prosudbenih komisija iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Grčke, Slovenije, Austrije, Njemačke Ukrajine i Kine.


Čestitamo Luki i profesorici Đenani na odličnom rezultatu, a Lukinim roditeljima zahvaljujemo na bezrezervnoj podršci u realizaciji odlaska na ovo natjecanje.


Luka je svoje prve glazbene korake započeo u glazbenoj igraonici u kojoj prepoznaje harmoniku kao svoj instrument. Tijekom školovanja i pod mentorstvom prof. Levak, nastupio je na najznačajnijim harmonikaškim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu osvajajući najviše nagrade.

 

UŠ M.B.Rašana

 

 

luka blažina uš matko brajša rašan natjecanje glazba harmonika đenana levak