Lokaliziran šumski požar između Barbana i Raše, izgorjelo četiri hektara gustog raslinja i šume

Lokaliziran šumski požar između Barbana i Raše, izgorjelo četiri hektara gustog raslinja i šume

18.7.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Lokaliziran je požar koji je u 15,15 sati buknuo između Barbana i Puntere prema Raškom kanalu u kojem je izgorjelo oko četiri hektara gustog raslinja i borove šume, a u čijem je gašenju uz vatrogasce sudjelovao i kanader, doznaje se od zapovjednika pulske Javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića. 

Po njegovim riječima, u gašenju požara koji je buknuo na teško pristupačnom terenu, zbog čega je i zatražena intervencija kanadera, sudjelovalo je dvadesetak vatrogasaca iz Pule, Vodnjana, Marčane i Sutivanca te osam vozila. Ni u jednom trenutku nije bilo opasnosti za ljude i imovinu, rekao je Karlović. 

Požar koji je oko 15 sati buknuo na području sela Radeka Polja također je lokaliziran zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, a u njemu je izgorjelo oko četiri hektara gustoga niskog raslinja. Uzroci požara moraju se tek utvrditi, no po riječima zapovjednika Klaudija Karlovića, važno je da su oba lokalizirana i stavljena pod nadzor prije večeri. 

Prema priopćenju MORH-a, požar u Istri gasio je protupožarni zrakoplov kanader CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga Republike Hrvatske, i to je danas treći požar na kojem su angažirane zračne protupožarne snage.

požar barban puntera vatrogasci kanader klaudio karlović