Ljubav je sinoć na Špini bila – fer!

Ljubav je sinoć na Špini bila – fer!

10.8.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Osjetila se ljubav sinoć na ulicama i trgovima starog Labina.

Osjetila se ljubav, lajtmotiv novog solo musicala Gorana Karana, u svakoj pori kamena, u svakom udahu zraka svježe ljetne noći, u svakom svjetlu na romantičnoj Špini, a poglavito u svakom stihu i melodiji. 

Mnogo životnih priča splitskog šansonjera Gorana Karana, kao i njegovih poznanika i susjeda, stalo je u ovaj sat i pol dugi glazbeno-scenski komad, a popularnog smo pjevača svakako upoznali u nešto drugačijem svjetlu. Dio publike, iskreno, nije očekivao da će baš svaka od šesnaest pjesama, izvedenih mahom na akustičnim gitarama ili uz minimalnu matricu, biti nove i nepoznate – ali upravo je to čar ove izvedbene forme! Povezanost priče iz splitskog kvarta u kojem je Goran odrastao, njegove velike životne ljubavne priče koja je – na kraju – dobila sretan nastavak, sreća i tuga, euforija i razočarenje – spojene su kroz duhovitu naraciju ovog pjevača koji se vrlo vješto u pojedinim momentima pretvorio u glumca i naratora.

Iznijeti sam na sceni sat i pol bilo kakvog nastupa, a poglavito ove kombinirane forme koncerta i predstave, svakako nije lako, no Karan je pokazao da je, uz to što je neprikosnoveni vokal i provjereni zabavljač, vrlo dobar pripovjedač i sve bolji autor. 

Kapa dolje, maestro! Bilo je, sve u svemu – maestralno!

tedi spalato grad labin labin musical špina