LIGA ZA OSTANAK: Isprati šokantan poraz iz Čakovca

LIGA ZA OSTANAK: Isprati šokantan poraz iz Čakovca

6.4.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nakon šokantnog poraza u Čakovcu rukometaši Rudana Labin na dobro su putu da kompromitiraju sve ono dobro što su u prvom dijelu prvenstva napravili. Iako su bili nadomak Final fouru u Kupu i igranju u Ligi za prvaka, svojim nastupima u posljednja dva mjeseca doveli su se u situaciju da im svaka utakmica bude kvalifikacijska za ostanak u ligi. Takva je i ona koju u subotu igraju u Rijeci protiv Zameta, momčadi koja bi pobjedom u tom susretu vrlo vjerojatno riješila sve probleme oko ostanka. No, ni Labinjani nemaju drugog izbora i igra im samo pozitivan rezultat koji bi ovoga puta bio i bod. No za to će trebati odigrati puno bolje od onoga što su u prethodnim utakmicama prikazivali. U odnosu na Čakovec u momčadi će ponovno biti igrač-trener Ilija Lovrinović, koji je u srijedu samo vodio momčad s klupe, očito siguran da im njihova pomoć u igri neće biti potrebna. No kriza se nastavila.

Bivši igrač riječkog Zameta, a danas vratar Labinjana, Korado Juričić unatoč svemu vjeruje u pobjedu:

- Svjesni smo potencijala svih njihovih igrača i s velikom dozom respekta ulazimo u utakmicu. No gledali smo ih, znamo ih dobro i mislim da imamo igru za njih te stoga vjerujem u našu pobjedu. Da mislim drugačije ne bi ni išao na utakmicu.

Jedan od onih bez kojih će se najvjerojatnije morati je Goran Vlačić, koji je zbog povrede kralježnice u velikim problemima.

- Prije svega u Rijeci moramo imati više hrabrosti nego u nekim prošlim utakmicama. Realno, ne možemo reći da imamo 16 vrhunskih igrača jer, na primjer, ja ne bi nikada igrao Premijer ligu da ne igra moj klub, a takvih ima još u našoj momčadi. No, u našim redovima postoje i oni koji su tu da čine razliku i oni se nikako ne smiju utopiti u sivilo kakvo nas je zahvatilo. Ja i dalje vjerujem u nas, nije još ništa gotovo i u Rijeku idemo po dva boda.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU


Robi Fonović

rk mladi rudar sport nogomet rk rudan labin