Liga protiv raka Labin povodom „Dana narcisa“ prikupila 5.500,00 kuna

Liga protiv raka Labin povodom „Dana narcisa“ prikupila 5.500,00 kuna

29.3.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ove subote Liga protiv raka Labin u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Labin i Forumom žena SDP-a obilježila je „Dan narcisa“ koji je u većini europskih zemalja posvećen borbi protiv raka dojke. Cvijet narcisa odabran je kao simbol buđenja, života i nade. Godišnje u Hrvatskoj oboli oko 2.300 žena, no unatoč ranom otkrivanju i kvalitetnoj dijagnostici, godišnje od ove bolesti umre oko 900 žena.

 

Na europskoj ljestvici, Hrvatska je na drugom mjestu po broju oboljelih. Nevenka Belušić, potpredsjednica labinske udruge Lige protiv raka kazala je kako je ovogodišnjom akcijom prikupljeno 5.500,00 kuna dok je lani prikupljeno 5.340,00 kuna.

S obzirom da je prikupljen veliki broj narcisa, pored tri unaprijed određena prodajna štanda u Rapcu, na tržnici i ispred opskrbnog centra, otvoren je još jedan prodajni štand na Katurama. Sredstva će se namijeniti za projekt „Samopregled dojki kao najuspješnija metoda ranog otkrivanja raka dojke“ koji od prošle godine vode dr. Suzana Mušković i medicinska sestra Branka Mrzlić.

 

Volonteri Crvenog križa prikupili 4000 narcisa za Ligu protv raka Labin

U petak, 26.ožujka, među našim volonterima proveli smo prikupljanje narcisa kao prilog akciji Lige protiv raka Labin povodom Dana narcisa. Tom je prigodom prikupljeno oko 4.000 narcisa, od čega izdvajamo trud djece OŠ “I.Batelić” Raša uz logistiku učiteljice i naše volonterke Nadije Alavanje, sa prilogom od 1.000 prikupljenih  narcisa.

Dan narcisa obilježava se u subotu, 27.ožujka, kada će se na štandovima pred tržnicom, u Opskrbnom centru u Labinu te marketu u Rapcu prodavati narcisi po simboličnim cijenama, a prihod će bit namijenjen za projekt „Samopregled dojki kao najuspješnija metoda ranog otkrivanja raka dojke“.

 

Crveni križ Labin

 

 

crveni krož volonteri dan narcisa liga protiv raka