Liga protiv raka Labin obilježava Dan narcisa

Liga protiv raka Labin obilježava Dan narcisa

25.3.2010. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Ove subote, 27. ožujka, obilježava se „Dan narcisa“. U većini europskih zemalja posvećen je borbi protiv raka dojke. Cvijet narcisa odabran je kao simbol buđenja, života i nade. Toga se dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljeni novac koristi se za rano otkrivanje raka dojke. Rak dojke značajni je zdravstveni problem u Hrvatskoj. Godišnje u Hrvatskoj oboli oko 2.300 žena, a unatoč ranom otkrivanju i kvalitetnoj dijagnostici, godišnje od ove bolesti umre oko 900 žena.

Na europskoj ljestvici, Hrvatska je na drugom mjestu po broju oboljelih. Liga protiv raka Labin u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Labin i Forumom žena SDP-a Labin na štandovima pred tržnicom, Opskrbnog centra i marketa u Rapcu prodavati će narcise po simboličnim cijenama, a prihod će bit namijenjen za projekt „samopregled dojki kao najuspješnija metoda ranog otkrivanja raka dojke“.

 

Ovim putem „Liga protiv raka Labin“ moli građane da doniraju narcise udruzi i to sutra u Klub umirovljenika Labin u vremenu od 11:00 do 19:00 sati.

 

dan narcisa liga protiv raka rak zdravlje karcinom