Lari Zahtila izabran za potpredsjednika kluba mladih IDS-a, Nenad Juričić član Predsjedništva

Lari Zahtila izabran za potpredsjednika kluba mladih IDS-a, Nenad Juričić član Predsjedništva

26.5.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Ove je subote u Rovniju održan treći Sabor Kluba mladih IDS-a, na kojem su održani i izbori za predsjedništvo. Izabran je novi predsjednik, dva potpredsjednika i glavni tajnik, a potvrđeni su članovi Predsjedništva, izabrani na izbornim skupštinama u svojim matičnim podružnicama. Novo predsjedništvo Kluba mladih čine Marin Grgeta kao predsjednik, Lari Zahtila s Labinštine kao potpredsjednik, Kristijan Sponza iz Rovinja je izabran za potpredsjednika iz redova talijanske nacionalne manjine, dosadašnji glavni tajnik Kluba mladih Duško Kišberi dobio je povjerenje za još jedan dvogodišnji mandat, dok su za članove Predsjedništva potvrđeni Ivan Damjanić iz Poreča, Aleksandar Grah iz Pazina, Nenad Juričić iz Labina, Darko Starčić iz Opatije te Luka Glušac iz Pule.

Na Saboru, koji je otvorila predsjednica rovinjske podružnice Kluba mladih IDS-a Sanja Giuricin, a u ime domaćina prisutne pozdravio predsjednik rovinjskog IDS-a Milan Mihovilović, kao gosti su prisustvovali Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a, Nevija Poropat, potpredsjendica IDS-a, Emil Soldatić, dugogodišnji glavni tajnik IDS-a, a sada politički savjetnik te Giovani Sponza, gradonačelnik Rovinja i potpredsjednik IDS-a, izvješćuju iz stranke.

 

Ivan Jakovčić je naglasio važnu ulogu mladih u IDS-a te se prisjetio devedesetih godina kada je tadašnje vodstvo IDS-a, većinom tridesetogodišnjaci, pokrenulo priču o IDS-u. Upravo ta iskustva iz devedesetih, ali i današnji, vrlo mladi gradonačelnici, načelnici i ostali mladi u strukturama IDS-a potvrđuju važnu ulogu mladih unutar stranke te su kao takvi garancija uspjeha IDS-a i u budućnosti, rekao je Jakovčić i pozvao mlade da ne odustaju od programske deklaracije IDS-a te ponovio da je najvažniji politički cilj IDS-a autonomija Istre, na način kako to prepoznaje moderna Europa. Najbolji primjer upravo su, kaže Jakovčić, naši najbliži susjedi, regije Friuli-Venezia-Gulia i Veneto.

U radnom dijelu Sabora, dosadašnji predsjednik Kluba mladih IDS-a Tedi Chiavalon podnio je izvješće o radu u dvogodišnjem mandatu, a najvećim je uspjesima označio jačanje stranačke organizacije, povećanje broja članova za 50% te afirmaciju na međunarodnom planu, odnosno primitak KM IDS-a u punopravno članstvo u LYMEC i ISEEL, europske organizacije političkih pomladaka liberalnih stranaka. Chiavalon se prisjetio rovinjskih deklaracija donešenih prije točno 14 godina te pozvao mlade da dio tih dokumenata, koji još nisu u potpunosti realizirani, pretoče u djelo jer, kako je rekao, Hrvatsku treba radikalno decentralizirati, a Istri je potrebna finacijska autonomija. - IDS je imao snage o tome progovoriti prije 14 godina, a na nama je da u suradnji s građanima Istre to i realiziramo, zaključio je Chiavalon.

 

Lari Zahtila IDS politika klub mladih IDS Nenad Juričić