LAR: Nestvarna Amira Medunjanin kraljica sevdaha ovoga četvrtka na Špini

LAR: Nestvarna Amira Medunjanin kraljica sevdaha ovoga četvrtka na Špini

23.7.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

U tjednu smo kada se odvija jedan od vrhunaca ovogodišnje Labin Art Republike – ovog četvrtka 25. srpnja, na Špini u srcu labinskog starog grada čeka nas koncert kraljice sevdaha, Amire Medunjanin. Umjetnica koja je sa svojom suptilnom i profinjenom interpretacijom tradicijske glazbe Balkana proputovala cijeli svijet i surađivala s brojnim eminentnim glazbenicima, održat će specifičan nastup u nevelikom prostoru glavne ljetne pozornice LAR-a.

Njezina glazbena šetnja od klasika bosanskog sevdaha do vječnih melodija dalmatinske šansone najbolje zvuči upravo u intimnoj atmosferi manjih prostora na otvorenom, uz pratnju dva najbliža suradnika, virtuoza akustične gitare Ante Gele i pouzdanog majstora na kontrabasu Zvonimira Šestaka. Ovaj dugo očekivani nastup započinje u 21:30 sati, a kako je ulaz – kao i na sva druga događanja u sklopu Labin Art Republike – besplatan, publici se preporuča da na Špinu dođe nešto ranije i osigura svoja mjesta, dok rezervacija unaprijed neće biti.

Koncert pjevačice koja je prošloga ljeta ispunila pulsku Arenu, a ove godine održala čak dva rasprodana koncerta u zagrebačkoj KD „Vatroslav Lisinski“ svakako je pobudio golem interes publike, i to ne samo među Labinjanima, nego i gostima iz cijele Istre, Rijeke, pa čak i Zagreba ili Ljubljane. Nesumnjivo je da će „Špina“ biti premala za sve zainteresirane, no intimna atmosfera najljepše labinske ljetne pozornice nedvojbeno  je savršeno mjesto za poslušati ovu vrsnu interpretatoricu i njezin birani opus.

amira medunjanin sevdah lar labin art republika koncert glazba kod špine