LAGUR `Alba` Labin jedna od potpisnica Sporazuma između hrvatskih, slovenskih i talijanskih Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu

LAGUR `Alba` Labin jedna od potpisnica Sporazuma između hrvatskih, slovenskih i talijanskih Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu

14.9.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U subotu 10. rujna 2016. godine potpisan je Sporazum o suradnji Lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Sporazum je potpisan u Parku prirode Strunjan u Sloveniji, prilikom čega su prezentirani projekti solane i informacijskoga centra za posjetitelje financiranih od strane Europske unije, Europskog fonda za regionalni razvoj, te fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

Ovaj Sporazum čini formalnu osnovu za zajedničko djelovanje i suradnju za potrebe ribarskog razvoja na obuhvaćenom području u tri države s ciljem stvaranja povoljnijih uvjeta i boljih mogućnosti za realizaciju svojih aktivnosti, osnovnih djelatnosti i zajedničkih projekata. Ciljevi ovog partnerstva su zajedničko sudjelovanje na domaćim i međunarodnim projektima od zajedničkog značaja, osiguravati koordinaciju među projektima koji se realiziraju na sporazumom obuhvaćenim područjima, uključiti se u umrežavanje i suradnju s domaćim i inozemnim organizacijama i institucijama, i dr.


Povezivanje i suradnja postojećih LAGUR-ova na području obuhvaćene subregije potrebna je u cilju daljnjeg razvoja i unapređenja rada samih LAGUR-ova i njihovih ribarskih zajednica, te educiranja za partnerski rad na zajedničkim ciljevima.


Lokalne akcijske grupe u ribarstvu potpisnice Sporazuma jesu:
-LAGUR „Alba", Labin -LAGUR „Istarski švoj", Pazin -LAS Istra, Koper, Slovenija -GAC Friuli Venezia Giulia, Trst, Italija.


Na prvom idućem sastanku odrediti će se jedan LAGUR za koordinaciju zajedničkih sastanaka svih strana Sporazuma te provedbu aktivnosti i projekata na godišnjoj razini. Koordinacijski odbor sastojat će se od jednog (1) člana iz svakog LAGUR-a, koji je partner ovog Sporazuma. Koordinacija LAGUR-ova održavati će se minimalno dva puta godišnje.
Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i predstavnici Istarske županije, te FARNET mreže (Europska mreža lokalnih akcijskih grupa u ribarstvu).

 

PR

 

 

lagur lagur alba lokalna akcijska grupa u ribarstvu ribarstvo gospodarstvo