Labinu povelja za uzorno provedenu naj-akciju 2014. pod nazivom „Zdrava hrana“

Labinu povelja za uzorno provedenu naj-akciju 2014. pod nazivom „Zdrava hrana“

25.11.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Središnji koordinacijski odbor akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, kojeg čine predstavnici Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, na godišnjem Savjetovanju održanom u Zagrebu 24. studenog 2014. godine, dodijelili su Gradu Labinu i Osnovnoj školi Matije Vlačića Povelju za uzorno provedenu Naj akciju 2014. godine pod nazivom “Zdrava hrana”.

 

Projektom se željelo upoznati učenike i njihove roditelje sa značajem pravilne prehrane za njihovo opće zdravlje, za pravilan rast i razvoj te utjecajem na kognitivne sposobnosti i koncentraciju. Projekt se provodio u Osnovnoj školi Matije Vlačića od studenog 2013. do travnja 2014. godine kroz razne aktivnosti kao što su posjet masliniku i berba maslina, istraživanja, izrada referata, predavanja, izrada plakata, likovnih radova, mapa, knjige recepata, sijanje i sađenje, posjet tvornici riba, predavanja, prezentaciju referata, sakupljanje bilja, pripremanje zdravih obroka, posjet voćnjaku, farmi krava, sirani, tržnici, prezentacija herbarija, čajeva, raznih jela, natjecanje, likovne i glazbene radionice, prezentacija rezultata rada i degustacija pripremljenih jela povodom Svjetskog dana zdravlja 2014.

 

Ovim projektom učenici i njihovi roditelji naučili su spravljati zdrave obroke, shvatili  su važnost pravilne i zdrave prehrane te njezin utjecaj na rast i razvoj organizma, spoznali smo važnost ekološkog pristupa i djelovanja čovjeka (lokalno i globalno).

 

 

 

naj akcija povelja zdrava hrana