Labin-Šumber: Teže ozlijeđen vozač mopeda (27)

Labin-Šumber: Teže ozlijeđen vozač mopeda (27)

15.8.2014. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 14. kolovoza oko 21.20 sati, na lokalnoj cesti Labin-Šumber, teško je ozlijeđen 27-godišnjak s područja Labina. Nesreća se dogodila kada je 27-godišnjak upravljao mopedom Gilera, pulskih registracijskih oznaka, u smjeru Labina te je, zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola od 0.79 promila, na ravnom dijelu ceste, izgubio nadzor nad mopedom.

 

Mladić je izletio van kolnika i u kočenju pao s mopeda, a liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Pula, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 27-godišnjaku će se izdati prekršajni nalog. Budući su uzroci najtežih prometnih nesreća upravo neprilagođena brzina i alkohol, Policijska uprava istarska upozorava vozače, pogotovo vozače mopeda i motocikala, kao ranjiviju skupinu sudionika u prometu, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili opojne droge.

Ponovno skrećemo pozornost vozačima da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da pojačaju oprez u prometu i poštuju prometne propise.

moped crna kronika teška ozljeda ozljeda alkohol