Labinština u subotu navečer bez struje sat i trideset minuta: Kvar na dalekovodu u Raši uzrokovao nestanak električne energije

Labinština u subotu navečer bez struje sat i trideset minuta: Kvar na dalekovodu u Raši  uzrokovao nestanak električne energije

10.4.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Kvar na 35-kilovoltnom dalekovodu kraj trafostanice Fonte Gaj u Raši, koji je uzrokovao ispad transformatora, doveo je sinoć do nestanka struje na više od sat vremena na gotovo cijeloj Labinštini, doznajemo od rukovoditelja ovdašnje ispostave Elektroistre Marija Poldrugovca.

Labin i tri okolne općine Sv. Nedjela, Kršan, Pićan u mraku su bile od 22.15 do 23.30 sati. Električnu energiju imali su samo dio općine Raša tj. njeno središte, Trget i naselja prema Koromačnu.

- Eksplodirala je kabelska glava na dalekovodu jer je očito otprije bila oštećena, najvjerojatnije od udara munje, a to je bilo nemoguće pravodobno utvrditi, objašnjava Poldrugovac.

Zahvaljujući brzoj intervenciji ekipe HEP-ovog pogona, opskrba strujom osigurana je preko pričuvnog dalekovoda, a kvar će se, tvrdi rukovoditelj, otkloniti u ponedjeljak.

Iz Centra 112 izvijestili su da u vremenu nestanka struje nisu zabilježili situacije koje bi ugrožavale živote i imovinu. (I. R.)

dalekovod raša bez struje hep struja