Labin:Slavilo se na Trgu labinskih rudara / jedna prometna nesreća s materijalnom posljedicom

Labin:Slavilo se na Trgu labinskih rudara / jedna prometna nesreća s materijalnom posljedicom

1.1.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Što se više približavala ponoć silvestarske noći, to je više Labinjana svih generacija dolazilo u šator na Trgu labinskih rudara gdje je kao završnica blagdanske manifestacije "vaKOVE zimi ni" organiziran doček nove godine. Prilazili su pomalo u nevjerici jer Labin je toliki niz godina u najluđoj noći bio mrtav grad. Ovaj put se, barem u ovom dijelu grada, dogodilo nešto sasvim suprotno.

Novogodišnje odbrojavanje obavio je zagrebački cover bend Sane, približno pola sata nakon što je pozornicu preuzeo od domaćeg Mezcal Moona.

Pirotehnika je proradila petnaestak minuta prije ponoći kada su praskanje i dim dosegnuli vrhunac, a nastavilo se u prvom satu 2013. godine. Oni koji nisu plesali, zagrijavali su ne štandu s medenjačom i kuhanim vinom, a energiju obnavljali na štandu s hamburgerima, ćevapčićima i kobasicama.

U Rapcu je hotelima Hedera, Narcis, Mimoza i Amfora novu godinu dočekalo oko tisuću i sto turista, mahom iz Austrije i Italije. (R. SELAN)

Mirno u novogodišnjoj noći

Noć na istarskom poluotoku protekla je mirno bez dojava o remećenju javnog reda i mira. Dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, jedna u Puli i Labinu, kazala je Nataša Vitasović iz PU Istarske.

S nedjelje na ponedjeljak dogodilo se šest prometnih nesreća od čega pet sa materijalnom štetom dok je u jednoj prometnoj nesreći u Poreču jedna osoba teško ozlijeđena. (M. SARDELIN)

doček nova godina zabava