Labinsko-kršansko-pićanski etno bend Šćike snimili novi spot s Alenom Vitasovićem LIPA MLADA SNIMANA U GROŽNJANU

Labinsko-kršansko-pićanski etno bend Šćike snimili novi spot s Alenom Vitasovićem LIPA MLADA SNIMANA U GROŽNJANU

20.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Šćike - istarski etno bend protekle su nedjelje, 17. svibnja snimili novi spot, i to za pjesmu ''''Lipa mlada'''', na kojoj gostuje poznati istarski pjevač Alen Vitasović.


Radnja se odvija u Grožnjanu, spot govori o jednom običnom danu društva koje se svakodnevno druži i sastaje....nove ljubavi, svađe i intrige...razne zanimljive zgode...


''''Vrijeme nas je poslužilo, spot je sniman u odličnom i opuštenom raspoloženju, upravo onako kako se odvija i radnja samog spota'''', poručili su članovi Šćika.


Tekst pjesme ''''Lipa mlada'''' je tradicionalan, glazbu i aranžman potpisuje Tonči Horvat - Hus, a na pjesmi gostuje Alen Vitasović.


Spot za pjesmu ''''Lipa mlada'''' je do sada treći spot Šćika. Prvi spot ''''Na gori je bura'''' i drugi animirani spot ''''Zaspaj pave'''' postigli su do sada zavidan broj pregleda na You Tube-u, a Šćike su prošle godine predstavile Hrvatsku na EBU Folk festivalu u Švedskoj.

Castor je snimatelj i montažer spota.

 

Zaslužni su za doprinos očuvanju istarske kulturne baštine i posebice popularizaciju dvoglasnog pjevanja i sviranja koje je upisano u registar nematerijalne kulturne baštine čovječanstva pri UNESCO-u. 

 

PR

 

 

šćike etno bend glazba nematerijalna ulturna baština dvoglasno pjevanje alen vitasović