Labinski zbor predstavio Istru u Karlsruheu

Labinski zbor predstavio Istru u Karlsruheu

6.5.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Mješoviti pjevački zbor Zajednice Talijana »Giuseppina Martinuzzi« proteklog je vikenda u Karlsruheu predstavljao Istru u sklopu Europskog tjedna, koji je, pod motom »Pjesma bez granica«, organizirala Njemačko-hrvatska zajednica. Labinjane, koji slave desetgodišnjicu osnutka, pozvala je njihova nekadašnja sugrađanka Mirjana Diminić, predsjednica spomenute tamošnje zajednice.


U kulturno-promotivnom programu Istarska večer pjevali su na hrvatskom i talijanskom, a na koncu su izveli i njemačku himnu. Svoju su županiju, kao turističko odredište, predstavili kroz prezentaciju DVD-a labinske Turističke zajednice, propagandne brošure te večeru s istarskim jelima i vinima.


- Izvedbom i prisutnošću dirnuli smo mnoge Istrijane koji žive u Karlsruheu i okolici; bilo je i suza na rastanku. Srdačno nas je primio dogradonačelnik, a u promociji Istre pripomogao nam je Johanes Joung, njemački parlamentarac, koji odlično poznaje Poluotok i Hrvatsku, budući da mu je supruga Zagrepčanka, prenijela nam je Daniela Mohorović, predsjednica labinske Zajednice Talijana.

I. R.

daniela mohorović zajednica talijana marijana diminić pjevački zbor pjevački zbor giuseppina martinuzzi