Labinski vijećnik pita: Tko je u gradskim stanovima?

Labinski vijećnik pita: Tko je u gradskim stanovima?

28.7.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Gradske stanove u Labinu koriste i pojedinci koji imaju obiteljske kuće ili još jedan stan, a neki od takvih najmoprimaca zarađuju dajući dodijeljene kvadrate u podnajam, ustvrdio je Željko Ernečić, gradski vijećnik SDP-a, na konferenciji za novinare te stranke.

Rekao je da o takvom korištenju stanova protivnom gradskim aktima ima konkretne podatke, no neće ih javno prokazivati jer, kaže, nije policajac, već samo poziva nadležne da rade svoj posao.

- Zahtijevat ću od resornog pročelnika da komunalnim redarima naloži kontrolu svih gradskih stanova i o svemu kroz mjesec-dva izvijesti vijećnike, najavio je Ernečić.

Na to ga tjera činjenica da na sjednici vijeća krajem lipnja nije dobio traženi popis korisnika, već samo popis stanova, uz obrazloženje gradonačelnika Tulija Demetlike da je za iskani dokument ostao uskraćen zbog zakonske zaštite osobnih podataka.

- Čudi me to što je u listopadu objavljena lista prvenstva za davanje stanova u najam, s imenom i prezimenom kandidata i ostalim podacima... Dakle, smijemo znati tko je tražio stan, ali ne i tko ga je dobio ili ga otprije koristi?, upitao je Ernečić.

Motiviran je, veli, prigovorima građana koji su godinama na listi, no gradski stan nikako ne mogu dobiti. (I. RADIĆ)

željko ernečić sdp politika demetlika gradski stanovi stanovi zaštita osobnih podataka