Labinski vijećnici jednoglasno za raspisivanje referenduma

Labinski vijećnici jednoglasno za raspisivanje referenduma

24.2.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

(ton – Valter Poropat). A nakon toga izglasana je i Odluka o raspisivanju lokalnog referenduma koji će se održati 29. ožujka. U uvodu tematske sjednice, labinski gradonačelnik Tulio Demetlika iznio je kronologiju izgradnje plominskih termoelektrana, govorio je o tome što je sve lokalna samouprava poduzimala, kako su tekle pripreme za gradnju Plomina C na ugljen, a zatim je ustvrdio: (ton – Tulio Demetlika). Upitao se on i što učiniti da netko konačno čuje glas Labinštine: (ton – Tulio Demetlika 1).

 

U raspravi su zatim sudjelovali gotovo svi vijećnici. Nezavisni Mladen Bastijanić pozvao je sve građane Labinštine da izađu na referendum i glasaju protiv ugljena, no rekao je: (ton – Mladen Bastijanić). Za referendum se izjasnio i vijećnik HNS-a Giuliano Milevoj: (ton – Giuliano Milevoj). Daniel Mohorović, vijećnik SDP-a: (ton – Daniel Mohorović). I on se založio za referendum, jer se kako je kazao glas građana mora čuti. Nezavisni vijećnik Silvano Vlačić upitao se zašto referendum nije sazvan za cijelu Istru: (ton – Silvano Vlačić). A odgovorio je on i na pitanje koje je u uvodu postavio gradonačelnik Demetlika što učiniti da se čuje glas Labinštine, primijetivši kako je i IDS dio Vlade: (ton – Silvano Vlačić 1).

 

 

Nezavisni vijećnik Darko Martinović također je kazao kako je referendum trebala pokrenuti županijska vlast, a kazao je: (ton – Darko Martinović). Valdi Gobo, vijećnik SDP-a podržao je odluku o referendumu, rekavši: (ton – Valdi Gobo). Kazao je on i kako se Labinštini nudi samo veća renta, s 16 na 32 milijuna kuna godišnje, ali rekao je što je veća renta to je veće zagađenje. Dodao je i kako bi izgradnja Plomina C trebala koštati 6 milijardi i 300 milijuna kuna: (ton – Vladi Gobo 1).

U ishod referenduma ne sumnja vijećnik IDS-a Đanluka Miletić: (ton – Đanluka Miletić). Putem referenduma, rekao je vijećnik IDS-a Valter Glavičić: (ton – Valter Glavičić). Podsjetio je on i na referendum održan u Pločama: (ton – Valter Glavičić 1).

 

Link na Radio Labin

 

 

demetlika referendum politika tep c te plomin 3 te plomin valdi gobo