Labinski vijećnici jedinstveni kad je termoelektrana Plomin C u pitanju

Labinski vijećnici jedinstveni kad je termoelektrana Plomin C u pitanju

9.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Na sinoćnjoj sjednici labinskog Gradskog vijeća još je jednom bilo govora o nedavnom savjetodavnom, lokalnom referendumu o izgradnji termoelektrane Plomin C 500 na ugljen. Naime, vijećnicima je predstavljena odluka o davanju očitovanja protiv izgradnje Plomina C na ugljen kojom rekao je gradonačelnik Tulio Demetlika: (ton – Tulio Demetlika).

U raspravi su vijećnici govorili ne samo o referendumu i Plominu C, već i o termoelektrani Plomin 1, pa je tako nezavisni vijećnik Mladen Bastijanić  zatražio od gradonačelnika: (ton – Mladen Bastijanić). Govoreći o događajima prije održavanja referenduma nezavisni vijećnik Klaudio Korva primijetio je da su se za njegov uspjeh više zalagali članovi Greenpeaca iz Zagreba, nego lokalni građani, pa kad se sve uzme u obzir, rekao je Korva referendum nije mogao uspjeti: (ton – Klaudio Korva).  

Osobno sam razočaran izlaznošću na referendum, jer je to bila prilika da Labinština pokaže jedinstvo, kazao je nezavisni vijećnik Darko Martinović: (ton – Darko Martinović). Imam osjećaj, istaknuo je vijećnik Ulike Silvano Vlačić: (ton – Silvano Vlačić).  Ne možemo mirno spavati, moramo se izboriti za naše zdravlje, zaključio je Vlačić: (ton – Silvano Vlačić 1).

Nezadovoljstvo rezultatima referenduma iskazao je i vijećnik Hrvatskih laburista William Negri: (ton – William Negri).  Gradonačelnik Demetlika zaključujući raspravu kazao je kako smatra da projekt Plomina C još nije gotov: (ton – Tulio Demetlika 1). Odluka o davanju očitovanja protiv izgradnje termoelektrane Plomin C 500 na ugljen na kraju je jednoglasno prihvaćena.

 

Foto: Radio Labin

 

 

 

 

gradsko vijeće demetlika sjednica darko martinović william negri mladen bastijanić klaudio korva te plomin te plomin 3 ugljen referendum