Labinski učenici u Manzanu

Labinski učenici u Manzanu

5.5.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U sklopu suradnje Labina i talijanskog grada Manzana nedaleko od Udina 45 učenika labinske Osnovne škole Matije Vlačića proteklog su vikenda bili gosti svojih vršnjaka iz Italije, u čijim su domovima i odsjeli. Prije dolaska u Manzano Labinjani su, u pratnji svojih domaćina podsjetili dvorac Miramare u Trstu, a potom je upriličen svečan doček u središtu grada s kojim Labin održava više od tri desetljeća vrlo prijateljske veze.

 

Navečer je održan zajednički program, u kojem su labinski učenici pokazali svoje poznavanje talijanskog jezika te izveli plesnu točku mlade Nicole Vidak.

 

U subotu prije podne održano je više radionica pod radnim naslovom "Vode", što je dio projekta kojega će učenici oba grada zajednički ostvariti uz podršku europskih fondova.

 

Korištenjem interneta te web kamere, koju je labinskim učenicima darovala gradska uprava počela se ostvarivati zamisao o stalnoj vezi učenika dvaju gradova - izjavila nam je Daniela Mohorović, labinska predsjednica zajedničke paritetne komisije, koja je uz profesorice talijanskog jezika Sonju Batelić i Barbaru Kokot vodila djecu u grad poznat po proizvodnji stolica. (MM)

Manzano Labin učenici bratimljenje Barbara Kokot Sonja Bateli Daniela Mohorović Nicol Vidak