Labinski srednjoškolci obilježili Dan planete Zemlje i 25. obljetnicu GLOBE-a pod neobičnim okolnostima

Labinski srednjoškolci obilježili Dan planete Zemlje i 25. obljetnicu GLOBE-a pod neobičnim okolnostima

21.4.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dan planeta Zemlje 2020. i 25. obljetnicu GLOBE-a učenici SŠMB-a obilježili su pod neobičnim okolnostima škole s nastavom na daljinu. Učenici trećih razreda gimnazije u sklopu izborne nastave kemije i GLOBE učenici su izrađivali slike u različitim digitalnim alatima na temu „Klimatske promjene“ i 25. obljetnice GLOBE-a. Po prvi put širom svijeta obje obljetnice će se obilježiti u zatvorenom prostoru, stoga i izrađene slike predstavljaju mala umjetnička djela naših učenika od kojih je njihova mentorica Olivera Tadić napravila kratki video zapis.
Dan planeta Zemlje u gotovo svim zemljama svijeta obilježava se 22. travnja, a ova godina je ipak posebna jer se obilježava 50. obljetnica i 25. obljetnica GLOBE-a. Posljedice klimatskih promjena osjećaju se u svim dijelovima svijeta. One se događaju vrlo brzo te se brojne biljke i životinje teško prilagođavaju. Ako prosječne temperature na svjetskoj razini budu i dalje nekontrolirano rasle, neke biljne i životinjske vrste bit će izložene povećanom riziku od izumiranja.
Biti ekološki osviješten i nije tako teško. Postoji mnogo malih stvari koje svakodnevno možemo raditi, a pomažu očuvanju naše planete a GLOBE učenici to čine svakodnevno i u uvjetima zatvorenog prostora.
(Tekst: Olivera Tadić)


ssmb.hr

srednja škola mate blažina olivera tadić globe dan planeta zemlje