Labinski srednjoškolci na Exposcuoli 2009. u Padovi

Labinski srednjoškolci na Exposcuoli 2009. u Padovi

19.11.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji između Srednje škole Mate Blažine iz Labina i talijanske Srednje škole Liceo scientifico Tron iz Shia kao i Grada Labina i Općine Schio od 12. do 14. studenog na Međunarodnoj manifestaciji „EXPOSCUOLA" u Padovi sudjelovali su učenici iz Istre.

 

 

Srednju školu Mate Blažine i njezine vježbeničke tvrtke ekonomskog usmjerenja na sajmu su predstavljale profesorice Elide Baskijera, Kristina Tenčić Lazarić te učenice Kristina Faraguna i Dea Blažina. Uz našu školu na sajmu su sudjelovali i predstavnik Istarske županije Radenko Matijašec, predstavnica Talijanske srednje škole iz Rovinja profesorica Simonetta Kercan te dvije učenice Strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja Medina Mujaković i Ketlin Banko.

 

 

Manifestacija je održana s ciljem promicanja obrazovanja i stručne izobrazbe u Regiji Veneto i Radnoj zajednici Alpe-Adria. Ove godine na sajmu je izlagalo oko 300 izlagača (škola, tvrtki, udruga, institucija) koji su u potpunosti ispunili tri paviljona od nekih 15.000 m2 a sajam je pogledalo oko 30 tisuća posjetitelja. Učenici iz Istre imali su na raspolaganju izložbeni prostor površine 30 četvornih metara. Učenice su predstavile brojne projekte po kojima su Labin i Istra prepoznatljivi široj javnosti.

 

 

Tijekom tri dana učenice su sudjelovale u aktivnostima virtualnog workshopa „Learning village" kojeg organizira Tron, susretu pjesnika pod nazivom „Pjesnici i poezija u školama RZ Alpe-Adria" te prezentaciji projekta „Energy education governance schools" kojem je za sada iz Hrvatske pristupila samo labinska Srednja škola.

srednja škola mate blažine regija veneto kristina faraguna dea blažina elide baskijera kristina tenčić padova exposcuola shio