Labinski Premijerligaš u ligi za ostanak: Pobjedom se odužit vjernim navijačima

Labinski Premijerligaš u ligi za ostanak: Pobjedom se odužit vjernim navijačima

29.3.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Veliki smo dužnici prema našim navijačima, koji već tri utakmice nisu s utakmice otišli sretni i zadovoljni. Ovoga puta će se i to promijeniti, najavljuje pomoćni trener Boris Milevoj

Iako se očekivalo da će u rukometnoj Ligi za opstanak domaći teren imati vrlo važnu ulogu, prva dva kola pokazala su da u rukometnom svijetu, ipak, pušu neki drugi vjetrovi u odnosu na ranije sezone. Tako su Gorica i Zamet u uzbudljivim završnicama uzeli bodove u Sesvetama, Rudan Labin u Rudama, a Varaždin je u Labinu i Velikoj Gorici stigao do boda. Da se ovoj ligi, unatoč nelogičnom prenošenju bodova, u HRS-a u potpunosti posvećuje pažnja dovoljno govori podatak da utakmice sude oni suci, najbolji poput Gubice i Miloševića ili Mrvice i Jurinovića. I zato po viđenom apsolutno svi imaju izglede za opstanak i svatko svakoga može pobijediti.

Vratili samopouzdanje

U sličnoj se situaciji nakon domaćeg remija s Varaždincima našla i momčad Rudana Labin, koja se svojim lošim igrama dovela u situaciju da mora pobijediti u Rudama jer bi se u suprotnom dovela u jako težak položaj. No, kad je bilo najteže, ponovno su zaigrali na onom nivou na kojem smo ih navikli gledati.

- Ništa se nije spektakularno dogodilo u proteklih sedam dana, jedino smo uspjeli vratiti na nivo igre koji smo pružali i u većini ovog prvenstva, govori pomoćni trener Boris Milevoj. - O tome smo puno razgovarali na pripremi utakmice u Rudama i napokon smo dobili ono što smo željeli. Izvukao bi četiri vrlo važna aspekta iz ove utakmice. Prvi je toliko potrebno samopouzdanje, koje nam je u nekim ranijim utakmicama falilo i samo se nadam da ćemo na taj način odigrati i utakmice koje nam slijede. Ova nam je utakmica vratila vjeru u vlastite sposobnosti i na krilima toga možemo biti samo još bolji. Treći aspekt je taj da smo još jednom pokazali da smo mi momčad koja nema izrazito izraženog pojedinca, koji bi iskočio, već je tu snaga kolektiva što je u stvari naša najveća snaga. I kao zadnji dio, koji je usko vezan uz prethodnu konstataciju, je činjenica da smo u Rudama dobili vraćanje jednog igrača koji je do sada bio u sjeni, a to je Bruno Derossi koji je odigrao najbolju utakmicu sezone. Kada sve to zbrojimo dobijemo rezultat onoga što ste vidjeli u Rudama, a to je pobjeda i dva vrlo važna boda.


Robi Fonovićrk mladi rudar sport nogomet rk rudan labin