Labinski obrtnici na 21. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u Opatiji

Labinski obrtnici na 21. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u Opatiji

11.11.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Na tradicionalnom dvodnevnom 21. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji se održava 17. i 18. studenog   u Opatiji   sudjelovati će nekoliko stotina obrtnika, ugostitelja i turističkih djelatnika kao i predstavnici resornih ministarstava i nadležnih institucija, gradskih i županijskih vlasti te komorskog sustava. Kroz rad kongresa prezentirati će se snaga, problemi i ideje preko 16 000 registriranih hrvatskih obrtnika. Razmotriti će se aktualna pitanja kao što je zabrana pušenja.

 

Na ovogodišnjem okruglom stolu prezentirati će se dva vodiča: «Vodič dobre higijenske prakse» i «Provedba načela HACCP sustava». U sklopu Kongresa u kristalnoj dvorani hotela Kvarner održati će se tradicionalna Gastro izložba koju organiziraju obrtnici i ugostitelji s područja Primorsko-goranske županije.

Na sjednici Upravnog odbora labinskog Udruženja obrtnika odlučeno je da će na ovogodišnjem kongresu sudjelovati svih 6 članova odbora sekcije za ugostiteljstvo te tajnik Arduino Golja i predsjednik Narčizo Smoković.

 

Labinsko Udruženje obrtnika predložilo je dvije teme. Jedna se odnosi na zakonske regulative kojima se regulira rad maloljetne djece iznad 20:00 sati. Tajnik Golja smatra da se može iznaći rješenje za mlade konobare ili kuhare koji rade iznad 20:00 sati na način da vlasnik ugostiteljskog objekta odgovara za njihovu sigurnost do 22:00 sata, odnosno do početka noćne smjene.

Također labinsko Udruženje obrtnika predložilo je da se u Opatiji ugostitelje upozna sa HACCP-om  te prezentira knjižica koja određuje primjenu HACCP-a po određenim vrstama ugostiteljskih objekata.

Arduino Golja Narčizo Smoković labinski obrtnici Kongres ugostitelji turistički djelatnici