Labinski M.U.R. melodičnim deathmetalom zatresli Monteparadiso

Labinski M.U.R. melodičnim deathmetalom zatresli Monteparadiso

20.1.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Preksinoć se podzemlje Rojca još jednom zatreslo od moćnih metal riffova. Pred solidnim brojem publike, u klubu Monteparadiso svoj su black deathmetal zvuk predstavili četveročlani Necroshine iz Milana, potpomognuti Mors Ultima Ratiom (M.U.R.), melodic death/metalcore kvintetom iz Labina.
Petnaestak minuta do ponoći na pozornicu su stali Labinjani.

Očigledno u svom elementu, nije im trebalo mnogo da oduševe publiku stvarima poput »What About Us« ili »Phrase Of Dismay«. Odigravši briljantno svoj energični set skladbi, čiji je zvuk ipak bliži melodic deathmetalu nego metalcoreu, u mnogočemu podsjećajući na In Flamese, M.U.R. su redovno nagrađivani što pljeskom što skandiranjem publike.


Nedugo nakon što su M.U.R.-ovci napustili binu, svoju su svirku opalili milanski Necroshine. Njihov ekstremno brutalni black deathmetal zvuk podijelio je reakcije publike, koja se počela rijediti, a dok su neke stvari završene uz diskretno negodovanje, kako je nastup odmicao, ipak se sve češće aplaudiralo. Ni pozitivne ni negativne reakcije publike nisu omele Talijane u energičnosti njihovog nastupa. Primijetivši da su talijanski metal bendovi često oduševljeni domaćom publikom, koja zna biti inertna, upitali smo ih kakva je metal publika u Italiji.


- U Italiji ima ljudi koji slušaju metal, ali se ograniče na to da ga slušaju dok sjede za stolom i međusobno čavrljaju, a i teško da će neki talijanski metalac otputovati na koncert, preferiraju sjesti u pub ispred svoje zgrade, odgovorio nam je Matteo, vokal grupe.
Marco, gitarist, odao nam je pojedinosti o novom albumu, koji će se zvati »New Year of Chaos«, a koji će s dvanaest novih skladbi, koje nam opisuje kao mješavinu blacka iz 90-tih i modernog death metala, izaći na proljeće. Novi album su promovirali pjesmom »Where is your God now?«, a Marco nam je dodatno objasnio da su Necroshine počeli 2001. godine kao simphonic metal bend sa širom postavom, dok su istovremeno, izgubivši članove, počeli otkrivati »teži, mračniji i zločestiji vid metal zvuka«.

M.U.R. Monteparadiso Pula labinski metal bend Labinhardcore.com